0

futbol liglerinde bakacak olursak eğer, bana göre futbolu bulan ingiltere'nin ingiltere premier lig bana göre futbolun en güzel ne gider diye düşünüyorum. çünkü oynanan futbol gerçekten çok kaliteli bir futbol dur ben hemen hemen her maç izlemeye çalışıyorum. özellikle manchester city'nin maçlarını hiç kaçırmamaya çalışıyorum. gerçekten manchester city son 2 senedir kendisine geldi. ve guardiola ile bayağı bir yükselişe geçti geçen sene şampiyon oldular. bu sene ise şu andan itibaren puan fark atmış durumdalar, ben manchester city'nin bu sene ingiltere premier lig'de şampiyon olacağını düşünüyorum. chelsea'nin ise bu sene ikincilik için savaş vereceğini ancak ikinciliği liverpool alacağını düşünüyorum. baktığımız zaman ingiltere premier ligi gerçekten hemen hemen her oyuncusu ve çok kaliteli birlikte o yüzden ben bu soruyu ingiltere premier ligi demek istiyorum. ancak ispanya la liga digi de gerçekten çok kaliteli bir ligdir. özellikle real madrid, barcelona, sevilla, valencia gibi çok başarılı takımlar bulunuyor ben dünyada en zor u ikiliğin geçeceğini düşünüyorum. baktığımız zaman gerçekten almanya ligi de çok güzel birlik ancak bu ikiliğin yanında biraz daha zayıf kaldığını düşünüyorum yani benim demek istediğim ingiltere premier ligi'nin ilk sıraya koyarım. aha sonra ise ispanya la liga ve almanya bundesliga ligi'ni sıralamaya koyarım diye düşünüyorum.

1

dünyadaki liglere baktığımızda bu sene için konuşursak en başarılı lig, ingiliz premier ligi.
bu arada bu yorumu eşime soruyorum. kendisi digitürkten sürekli maçları özellikle de ingiliz premier ligini izleyen biri olarak bana yorumluyor.
yatık tribün olduğundan saha ile seyirciler arasında bizdekiler gibi parmaklıklar falan yokmuş.
hepsi yüksek tempolu maçlar. bu seneki maçlar çok çekişmeli ve güzel geçiyor.
oynayan takımlar; eşimin desteklediği liverpool, benim sevdiğim takım manchester city, ayrıca diğer takımlar; everton, chelsea, west ham unıted, tottenham, manchester unıted, watford, southampton, leicester city.. bazıları.
şu an birinci sırada livepool var.
ikinci sırada ise mancester city, tottenham üçüncü ve chelsea dördüncü sırada.

0

futbol liglerinde en başarılı lig ispanya ligidir. en kaliteli lig ise ingiltere premier ligdir. başarıdan kastımız lig başarısı ise avrupa da kazandıkları kupaları göz önüne almamız lazım, bu konuda da ispanya ligi takımları son 15 yılda uefa da ve şampiyonlar liginde 21 kupa kazanmışlar yani diğer kalan 9 kupanında da 3 tanesini alman takımları almış yani ingiltere takımları sadece 20 yılda avrupa da 6 kupa kazanbilmiş durumda. hal böyle iken rekabet anlamında hiç şüphe yokki ingiltere ligi diğer liglerin çok ama çok önündeyken ispanya ligi ise avrupa kupalarında ki soruda da olduğu gibi başarı kıstasında diğer liglerin çok ama çok önünde. başta real madrid ve barcelona olmak üzere atletico madrid ve sevilla da kupalar da adından oldukça söz ettiriyor şampiyonlar ligini en çok alan takımlardan birisi olan real madrid ile uefa avrupa kupasını en çok kazanan takım olan sevilla ispanya la liga da yer almaktadır. ayrıca ülke takımlarının başarılarını da etkileyen bu hususa baktığımız da ispanya son 10 yılda milli takım olarak en iyi senelerini yaşarken ingiltere yarı final bile görememiş durumdadır. bütün bu istatistikler göz önüne alındığı zaman ispanya ligini bir adım öne çıkarabiliriz. tabi bunda yıllarca süre gelen ronaldo messi rekabetinin de oldukça önemi var. dünyanın en iyi 2 oyuncusu olan ronaldo ve messi bir birleri ile öylesine rekabet içerisinde ki oynadıkları kulübün başarı olmama ihtimali yok. ingiltere de arap sermayesinin son yıllarda etkinliğini oldukça arttırmasına rağmen avrupa kupalarında hiçbir varlık gösterememeleri ingiliz medyasında da sürekli yankılanıyor. geçen sezon liverpoolun çok yaklaştığı şampiyonlar ligi kupasına şu sıralar beşiktaş forması giyen lloris kariusun inanılmaz 2 hatası ile real madride kaybetmesi sonucu, bu rüya gene sona ermiş olup yerine bu yıl ki umutlara bıraktı. real madrid ve barcelonanın bu sene kötü performansları ve ingiliz takımlarının her geçen gün artan formu bu istatistikleri ilerleyen yıllarda belki değiştirebilir ancak şuanda bundan ibaret.

0

futbol liglerinde en başarılı liglerinden biri de ingiltere premier ligidir. bakıldığı zaman gerçekten futbol oynamasını bilen ve kaliteli futbolcuların olduğu bir lig. özellikle çok sevdiğim takımların olduğunu ve bunların başarısı için taraftarın her zaman arkasında durduğunu görüyoruz. özellikle birçok konuda taraftarın desteğini aldıklarını tekrardan toparlanmak için ellerinden geleni yapıyorlar. teknik adamlar ilk yarı dönem içerisinde oldukça başarılı transfer yaptıkları takdirde ingiltere ligi daha iyi yerlere gelecektir. ama bunun için bayağı bir maddi konuda sıkıntı yaşayacaklarını düşünüyorum transfer konusunda. özellikle başkanları maddi konuda büyük destek vermesi gerekiyor takımlara. bu yüzden oldukça başarılı olması gerekiyor takımların bu kadar maddi konuda sıkıntıya girdikten sonra. ilk yarı dönem içerisinde en çok beğendiğim takımlardan biri manchester city takımıdır. çünkü bu seneki kadrosu oldukça başarılı ve şu anda galibiyet oranı yüksektir. inşallah ikinci yarıda takımların daha iyi transferler yapmasını bekliyorum ve daha güzel maçlar izlememizi temenni ederim. ingiltere ligi dünyada çok ilgi gördüğünü ve özellikle futbol maçlarında çok gol pozisyonları yaşanıyor. tabii ki de bu seyirci ve izleyici bakımından oldukça zevkli ve heyecanlı olduğunu görüyoruz. bu yüzden her zaman ingiltere ligi 1 numaralı lig diyebiliriz. bu sene ingiltere ligi'nde şampiyon olmasını beklediğim takımlardan biri de manchester city takımıdır.