0

insülin direncini ölçturmek için öncelikle diyetisyen, dahiliye uzmani ya da bir hematalog zmanindan randevu alip muayene olmak gerekir. doktor da sizi kan tahlilineyonlendirecek ve insilun direnci sonucunuza gore sizi yonlendirecektir. insulun direnci aslinda vucut icin cok onemlidir. insulun direncinin dusuk olmasi svantaj yüksek olmasi dezavantaj olur. yüksek insulun direnci olanlar kolay kilo veremez ama kolay kilo alirlar. metabolizmalari yavas çalışır. obezite olma riskleri yuksektir; hatta gelecegin seker hastaları adaylaridirlar. ancak güzel bir beslenme tarzi edinilerekinsulin direnci dusurulebilir.

0

bildiğim kadarıyla kan testi sonucunda gerekli bilgiler çıkıyor...

0

insülin direnci yaptırmak için en yakında bulunan hastaneye gidip diyetisyen veya obezite kontrol bölümlerine gidip doktorun yönlendirmesi ile kan testi yapmanız gerekmektedir..insülin direnci yüksek olan hastalarda kilo verememe,sürekli acıkma ve kilo alıp verme de problemler görülmektedir.bunun çözümü için doktorun önereceği ilaçlar kullanılarak ve diyet programları sayesinde insülin direnci diğer sağlıklı insanların direnç seviyesine getirilmeye çalışılmaktadır..meşhur ilaçları diamorfin veya matofin 1000mg -500 mg gibi ilaçlardır.

0

bu teste yaklaşık kırk yaşında başlanmalıdır. hareketsiz yaşam tarzı olması, düşük kolestrol seviyesine ve yüksek trigiliserit seviyesine sahip olunması, diyabetli bir ebeveyn veya kardeş olması, amerikan-hintli, afrika-amerikalı, latin, asya-amerikan veya pasifik ada kökenleri olması, yüksek tansiyona sahip olmak, insülin direnci belirtileri, gebelik diyabeti tanısı olması, dört kilodan fazla kilolu bebek doğumu, inme geçirme gibi durumlar gözlenirse daha genç yaşlarda da bu testin yapılması doktor tarafından istenebilir. bu test kan alınarak gerçekleştirilir. a1c testinde iki ila üç ay boyunca ortalama kan şekeriniz ölçülür. açlık kan şekeri testinde en az sekiz saat boyunca yemeden veya içmeden kan verilir. glikoz tolerans testinde kan şekeri seviyeniz belirlenir, daha sonra ilave şekerli bir içecek alınır ve kan seviyeniz iki saat içinde tekrar ölçülür.

0

insülin direncini tanımlamadan önce insülinden bahsedelim. pankreastan salgılanan şeker metabolizmasını düzenleyen bir hormondur. insülin bu düzenlemeyi yaparken “insülin reseptörü” adı verilen bir yapıya bağlanır ve aktive olur. bu reseptör, çeşitli nedenlerle insülinin bağlanmasına izin vermez ise; insülin kanda yeterli miktarda olduğu halde görev yapmıyormuş izlenimi verir.

insülin direnci, vücuttaki şekeri kontrol etmek için salgılanan insülinin etkisini göstermesindeki zorluk olarak tanımlanabilir. normal şartlarda vücut şekeri 1 ünite insülin ile kontrol altına alabiliyorken insülin direnci olan hastalarda vücut 2-3 ünite insülin salgılamak durumunda kalır. insülin direnci arttıkça, şeker kontrolünü sağlamak için insülin de artmış olur. bu da vücutta gereğinden fazla insülin salgılanması anlamına gelir.

tüm dünyada ve ülkemizde giderek artan obezite ve diyabet görülme sıklığı, “insülin direnci” olarak adlandırılan metabolik sorunu da beraberinde getiriyor. vücuttaki yağ oranının artması insülin direncine, insülin direnci de vücuttaki yağ oranının artmasına yani obeziteye neden oluyor. protein metabolizması, üreme ve bağışıklık gibi birçok sistemi etkileyen insülin direncinin tedavi edilebilmesi için öncelikle beslenme ve egzersiz alışkanlıklarının gözden geçirilmesi gerekiyor.

0

önce testi yapılacak olan kişinin belli bir miktar mesela sekiz ve on saat arası aç kalması herhangi bir besin değeri olan yiyecek yememesi gerekmektedir aksi halde düzgün sonuçlara ulaşılmakta zorluk çekilir. bu aç kalma süresinin ardından, ilgili sağlıl kuruşunda hemşire vasıtasıyla kan alınır, kandaki kan şekeri değeri ile açlık insülin değeri birbirine çarpılır ve dörtyüzbeş sayısına bölünür, bulunan değer homo-ir yani insülin direncine eşit olacaktır... saplıklı günler dilerim efendim kendinize dikkat edin

0

diyabet testine, kolesterol ve diğer sağlık belirteçlerinde yönelik genel testler hep birlikte yaklaşık 40 yaşında başlanmalıdır. doktorunuz size en iyi şekilde yıllık fizik muayeneden veya önleyici tanımada test edecektir.
-hareketsiz bi yaşam tarzı
-düşük bir kolesterol seviyesine veya yüksek trigliserit seviyesine sahip olmak
-diyabetli bir ebeveynin veya kardeşin olunması
-insülin direnci belirtileri
-4 kg’dan kilolu bebek doğumu
inme geçirmiş olmak
10 ila 18 yaşındaki çocuklar ve gençler, fazla kilolu ise ve diyabet için yukarıdaki risk faktörlerinden iki veya daha fazlasına sahipse diyabet taramasından da yararlanabilir

0

kişide insülin olup olmadığını belirlemek amacıyla yapılan bir testtir. diyabet testine kolesterol ve diğer sağlık belirteçlerine yönelik genel testlerle birlikte yaklaşık kırk yaşında başlanmalıdır.bu durumlarda genç yaşlarda doktor testi önerebilir ; hareketsiz bir yaşam tarzı olması, diyabetli bir ebeveyn veya kardeş olması, insülin direnci belirtileri, inme geçirmiş olmak, yüksek tansiyon un olması 10 ila 18 yaş arasındaki çocuklar ve gençler fazla kiloluysa ve diyabet için bu risk faktörlerinden iki veya daha fazlasına sahipse diyabet taramasından yararlanabilir. bu test matematiksel bir formüldür.

0

sekiz saat bir açlıktan sonra sabah gidip kan verilir . bir şeyler yenip 2 saat sonra tok karna tekrar kan verilir.bu şekilde tahliller de çıkar.

0

insülin iğnesi ile parmak veya göbeğe iğne yapılarak gereken kan alınır ve direnç ölçülmüş olur

0

ölçen cihazlar var parmaktan ya da kan testi yaptırarak

0

teknik olarak nasıl ölçüldüğünü bilmiyorum yalnız bu ölçen bir cihaz var parmaktan genelde bu baş parmak oluyor bas parmaktan alınan kan örneğini bu cihaza koyuyorlar sonra insüline karşı direnç ölçülmeş oluyor.

0

insilün direnci testi homa olarak bilinmektedir ve nasıl yapıldığına gelecek olursakta şöyle söyleyelim;
kişide insilün direnci olup olmadığına bakılan bir testtir
8 ve 10 saat arası sürmekte olup açlık sonrası alınan kan şekeri ile açlık insülin düzeyi birbirlerine çarpılarak 405'e bölünür ve homa-ır diye söylenen insülin direnci ortaya çıkar....

çıkan sonuç 2,5 in üzerinde ise kişide insülin düzeyi direnci var demektedir...

0

insülin dirinci tanısını koymak için birtakım testleri başvurulur. bunların arasında açlık kan şekeri, açlık insülini, testi açlık şekeri ve insülin bir oranıdır. eğer hastanın insülin direncinden şüphelenirirse akşam onu 11'e kadar yemek yedikten sonra 11'den sonra aç kalması lazım. ertesi gün de bir şey yemeden. sabah sekiz dokuz civarında açlık kan testi yaptırması lazım. arkasından da bir kahvaltı yapıp kahvaltıya başladıktan yani ilk lokmayı yedikten 2 saat sonra, tokluk şekeri ve tokluk insülin değerlerine bakılır. bir de 3 aylık ortalama şeker testi var.a1c testi açlık şekeri, açlık insülin, tokluk şekeri, tokluk insülini 3 aylık şeker testine göre bakılarak tanıyıp, rahatça hayatımıza devam edebiliriz. 2.7 üzerinde olması lazım yoksa üzerinde ise insülin direnci tanısı konulur.

0

doktora gidilip kan testi sonucunda belli olan bir değerdir. eğer bu değer 5.0 'ın üzerindeyse şeker hastasısınız demektir ancak 2.5 ve 5.0 arasında ise riskli, 2.5 alrında ise normaldir.

0

kişinin insülin direncinin olup olmadıgına bakılır. kişinin açlık kan şekeri ile 405 e bölünerek bu oran bulunur. çıkan sonuç 2,5 üzerinde ise insülin direnci vardır demektir.

0

8-10 saatlik açlık sonrası alınan kan şekeri ile açlık insülin düzeyi birbiri ile çarpılır. 405'e bölünür ve insülin direnci düzeyi ortaya çıkar. bu şekilde hesaplanır.

0

kan alma yolu ile hemoglobina1c testi yapılır bu 3 aylık şeker düzeyidir ve 6 değerinin üzerine çıkmamalıdır

0

insanin vücuttaki şeker miktarını ölçer diyebilirim

0

insulin hormonuna vücut hücrelerinin uygun yanıt vermemesi insulin direnci olarak adlandırılır insulinin başlıca görevi kan şekerini düşürmektir insulin direnci bulunana kişilerde kan şekeri yüksektir kişide insulin direnci olup olmadığına bakılmak için uygulanan teste homa testi denir insulin direnci ya da homa testi matematiksel bir formül olup sekiz on saatlik bir açlık sonucunda alınan kan örneğinde kan şekeri ve insulin düzeyleri kullanılarak hesaplanır yani insulin direncini belirlemek için açık kan şekeri ve insülin testlerinin sonucunu bilmek gerekir hesaplama sonucu çıkan sonuç 2.5 in üstünde ise kişide insulin direnci var demektir insülin direnci olan doktorun verdiği diyete ve egzersiz programına uymalıdır aksi halde hasta kısa bir süre sonra şeker hastalığına yani diyabete yakalanabilir