0

tottenham son senelerde gerçekten çok yükselişe geçti.

0

baktığımız zaman arsenal takımı çok kaliteli futbolcularla dolu bir takımdır kendi evinde yenilmesi beni çok şaşırtmadı. çünkü karşısındaki rakip tottenham takımıdır. toptan özellikle son senelere çok başarılı bir takım olduğunu göstermiştir. baktığımız zaman şu an lig'de 3. sırada olabildiklerini görebiliriz. gerçekten çok güzel bir futbol oynayan bir takımdır özellikte harry kane ve dele alli çok güzel futbol oynayarak bu takımı bence başarılı gitmesini sağlayan futbolculardır diye düşünüyorum. arsenal takımı kendi evinde çok güzel bir futbol oynadı ancak yenilgiyi önleyemedi. bana göre her sene bu sene gerçekten çok güzel bir futbol oynuyordu. ancak son senelerde büyük bir düşüşe geçtiğini söyleyebilirim.

0

arsenal dün oynadığı londra derbisinde tottenham karşısında kendi evinde kupa da tottenhama mağlup olarak kupaya veda etmiştir. arsenal bu maçta savunmada yaşadığı sorunların dışında as oyuncularının çoğunu dinlendirmiştir. bunun dışında 2 hafta ligde tottenhamı 4-2 mağlup etmiş olmanın da verdiği rehavet ile bu maça çok daha konsantrasyondan uzak çıktılar ve bu maçı adeta 4-2 lik maçın rövanşı olarak gören tottenahma karşı ortaya bir varlık koyamadılar. haryy kane dışında sakat oyuncularını da saymazsak maça tam kadro çıkan tottenham son ve alli'nin golleri ile maçta üstünlüğü elde ederken maçı çok rahat 3-4-5 e götürebilme fırsatını da değerlendiremedi. bu sene özellikle deplasman maçlarında arsenal maçını saymazsak neredeyse bütün rakipleri ezip geçen tottenham özellikle son eriksen lucas ve kane'den aldığı yüksek verim ile göze çarpıyor. manchester united'ın bu sene mourinho dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna tottenhamın hocası pochettino'yu getirme planları olduğu son derece yüksek seslerle yayılmaya başladı.

0

arsenal evinde oynadığı maçta oldukça çok güzel bir performans sergilemedi. kadrosunda özellikle bazı oyuncuların istediği şekilde oynayamadığı sürece hiçbir şekilde sonuç alamaz. arsenal taraftarının oldukça büyük destek verdiği ve arkasında durduğunu görüyoruz. ama sahadan istenilen galibiyet alınamadı ve tottenham gibi takıma 2-0 kaybettiler. tottenham deplasmanda olduğu maçta oldukça başarılı bir performans sergileyerek maçtan galip ayrıldı. eğer bu şekilde tottenham takımı devam ederse iyi işler başaracak gibi. bazı insanlar bu maçta arsenal takımının galip gelmesini bekliyordu ama alınan sonuç hiç de öyle olmadı ve hüsrana uğradılar. özellikle arsenal takımının büyük transferler yapması gerekiyor ilk yarı dönem içerisinde. çünkü kadrosu oldukça başarılı ama bir yerlerde hata yaptıklarını kabul etmeliler. özellikle kadrosuna baktığımız zaman yıldız isimlerinin oldukça fazla olduğunu ama sahaya kendilerini tamamen veremediklerini gördüm. bu yüzden teknik adamın bu yıldız isimlerinden bazılarının takımdan gönderilmesi gerekiyor. eğer bu yıldız isimler hala takım içerisinde yer alırsa büyük maddi sıkıntılara yol açacaktır. özellikle tottenham takımına baktığımız zaman kaliteli bir teknik adam ile karşılaşıyorsunuz. takımı tamamen kazanmaya odaklanmış bir başarılı kişidir. takım içerisinde oldukça anlaşmalı oyuncular var. bunun sonucunda da sahalardan genel olarak galip ayrılan ve kolay kolay yenilmeyen bir tottenham takımı karşımızda. inşallah arsenal takımı bir an önce toparlanır ve ikinci yarıya daha istekli başlayacağını tahmin ediyorum. çünkü ingiltere premier ligi'nde en çok takip edilen takımlar arasında yer alıyor.