0

düşünmeden konuşmak. karşındaki ile göz teması yapmamak kişinin anlama seviyesinde konuşmamak kelimeleri kesik kesik söylemek. anlamını bilmediği kelimeyi kullanmak. ses tonuna dikkat etmemek

0

konuşurken sık sık yapılan en çok hata insanların gelişigüzel söyle sözler söylemesi.konuşurken daha akıcı bir şekilde konuşmaması yavşak yavşak konuşması halk tabiriyle. bazı kelimeleri kendi söyleme şeklimiz ile söylüyoruz ben de bazen yapıyorum bunu. aslında doğru bir şekilde söylememiz gerekiyor o yüzden genellikle eskilerden gelen bir alışkanlık çünkü eskiler genellikle o kimlik kelimelerin başka şekilde söyledikleri için o kelimeleri artık beynimizde sürekli bunları söyleriz ama aslında çok yanlış.konuşurken yanlışlara düşmemek için diksiyon kursuna gidilerek bu en azından çözümlenebilir.gerçekten çok işe yarıyor diksiyon kursuna gitmek insan en azından konuşurken günlük hayattaki bazı kelimeleri söylemiyor çok anlamsız kelimeler söyleyebiliyoruz bazen.biz bile hiçbir şekilde bunun anlamını bilmiyoruz ama bunları söylüyoruz bu kelimeleri maalesef. mesela yalnız yerine yanlız söylüyoruz diye söylüyoruz aslında bu yanlış bir kelime kullanımı ama insanlar bunun farkında olmuyor tabii ki de giriş güzel sözler söyledikleri için bunun farkına bile vardı onlar bazen. o yüzden gerçekten de çok dikkat etmeliyiz etmeliyiz konuşurken. özellikle de eğer ki yakınlarımızla mesela annemiz babamız da konuşurken hadi neyse ama eğer ki çevremizden başka insanları konuşurken en azından çok dikkat etmeliyiz bu kelimeleri en azından doğru telaffuz ederek karşımızdaki insanı en azından anlatmış oluruz ne anlatmak istediğimizi. o yüzden çok önemlidir konuşurken sık sık hata yapmamak. sürekli girişi güzel sözler söylemek mesela bazıları ağzını gerileyerek söyler sürekli sanki o karşısındaki kişiye önemsemiyor olmuş gibi konuşurken sık sık hatalar yapar.bully söylemler gerçekten çok iticidir insanları zaten hiçbir şekilde dinlemez onu o yüzden çok çok dikkat etmeliyiz konuşurken hata yapmamaya.

0

yani konuşurken sık yaptığı şeyler
mesela iki kişi konuşurken üçüncü kişinin atlaması yani boş boş muhabbet yapması mesela bu benim canım falan çok sıkar. mesala benim kaynanam da var böyle hani bir şey biliyormuş da sanki öyle konuşuyormuş gibi sanıyorlar ama halbuki hiçbir şey bildikleri yok boş muhabbet yaptıktan başka hiçbir şey değil. zaten bir de yani böyle yalan söyleye söyleye konuşan insan genellikle bana çok denk geliyor ben gerçi yalanı sevmiyorum ama nedense hep bana denk geliyor. zaten dürüst insana hiçbir zaman dürüst insan denk gelmez. yani yaptıkları hatta bence bu bazılarında mesela eeee konuşan oluyor ya işte gerçekten çok sinir oluyorum. bir de bazı insanlar düşünmeden konuşuyor aslında düşünerek konuşması lazım mesela usluplu konuşmuyor kimse bazı insanlar çok küfür ederek konuşma tamam ben de çok küfür ediyor olabilirim ama her insana da küfür etmiyorum hak edene küfürlü ediyorum.

0

en önemli hata düşünmeden konuşmak bence . ilk olarak kafada ne konuşacağını örçüp tartmalı insan . daha sonra üslubuna dikkat etmeli karşındakiyle konuşurken argo değil biraz daha sakin ve kibar konuşulmali. yüksek sesli konusulmamalı bence hek karşındaki hem çevredekiler rahatsız olabilir. sonuçta kimse kimseyi dinlemek zorunda değildir. birde cok el kol yaparak konuşanlar var onu sevmiyorum ben saygısızlık gobi geliyor.

0

uslup bozuklugu olabilir,veya bazi kelimeleri telafuz edememek olabilir.

0

ağzını yaya yaya konuşan insanlara sinir oluyorum.
şarj kelimesine sarz diyenler var.
yalnız kelimesine yanliz diyenler var.
konuşmayı bilmeyen çok fazla insan var.