0

sanal oyunlar cocuklarin pisikolojik olarak cok etkiler.bazen okuyan cocuklar icin özellikle derslerinden cok bu oyunlara ilgi gösterirler hem okuldan gelir gelmez cantayi atarlar bilgisayarin veya telefonun basina gelirler.deslerle alakasi olmaz hem hafiza olarak hemde gözleri olarak cok büyük etkilenir.aileyide takmaz yemekde yemez herzman tokum der o oyun artik bagimlilik yapmıstır .

2

sanal oyunlar çoçuklar üzerinde çok olumsuz etki bırakıyor. oyuna sabah akşam bağlı kalıyor. bu yüzden çocuklarda etkileşim bırakıyor. toplum açısından zeka yönden geride kalıyor.

2

sanal oyunların çocuklar üzerindeki en büyük etkisi bağımlılıktır. ve bağımlı hale geldikleri için sürekli teknolojik aletlerin başında oldukları için gözlerinin bozulma riski daha çoktur. ve pek haraket etmedikleri için kaslarla ilgili olan hastalıklarla karşı karşıya gelebilirler. insanlarla kendini iletişimi kapatırlar.

0

sanal ortamdaki karakteri benımsemeleri ve gerçekte yapılamayan şeyleri yapmaya çalışıp kendilerine zarar vermeleri

0

en başta bağımlılık yapıp çocukları dünyadan koparıyor.

0

çocuklar üzerinde bağımlılık yaparak vazgeçme duygusunun ölmesini sağlar ve buda çocukların gelişimini kötü etkile örnek oyuncak veya benzeri şeylere bağlı kalarak büyüyebilir.