0

tabiki olmazmi hele bu cocuk kucuk ise vede gelisim cagındaki bir cocuksa asla etkisi uzerinden gitmez.bebeklik döneminde ise asla onun belki tam olarak bilmesede sonraki yıllarda onun yoklugu gunden gune hissedilir.kimse bir cocuga anne baba sefkati ile yaklasamaz öle düşünse bile o cocukda bunun yoklugu cok belli olur.hele cocuklar parka giderler anneleri ve babalari ile babanın omuzlarında o cocuk ise camdan bakar.yada okula giderse orda hep anne ve babalari gotutrur.oda köselerde bir yerde ya oturur yada aglar hep bir parcasi eksıkdır.askere gider yada evlenir onlarin birisinin olmamasi tabiki zordur.ama insan bu sekildede bir parcasi yok olarak yasamaya calisir destek olmaz.bazi ailelerde ise anne ve babanin olmamasi cocuklarin ya ilerde cevaz evlerine sokaklara vede kötü yollara düsmesinede sebep olabilir.yada yetistirme yurtlarina ama insan genede ayaklarinin üerinde durmaya calisir.

0

bir insanı çocukluktan itibaren gerçeklerden uzak tutmak ona yarardan çok zarar getirir. gerçekçi olmak gerekli eğlenceden çok bilinç getirmek içinde bulunduğu durumu psikolojisini bozmadan idrak ettirmek gerekli. bu da baba yoksa daha kolaydır aslında. insan zamanla idrak ediyor baba birşey anne herşey bir insanın hayatında. her insan kaderini yaşar mümkün olduğu kadar bunun bir eksik olmadığına inandırılmali. dolu dolu bir hayatı olması elbette artıdır özellikle eğitim konusunda. en önemlisi yanında olan ebeveyn iki kat daha fazla sevgi göstermeli. psikolojik olarak çok hassas olacağı için kaos şiddet kavga vs gibi ortamlarda çocuk daha çabuk psikolojik olarak kaybolur.

0

ona anne babayı hatırlatmamak ve yanında olmak destek vermek sürekli bir aktivite içerisinde olması eğlendirmesi gerekmektedir.ve zamanı geldiğinde bir aile ile sahiplendirilse iyi olur hiç eksikliğini hissetmez ailesinin

0

annenin yerine elbette hiç kimse tutamaz ne yaparsanız yapın ne kadar iyi bir baba olursanız olun annesini yokluğunu unutturamaz sınız.
babasızlık da zordur elbette ancak başında anne varsa çocuğun babayı çok fazla hatırlayacağınız zannetmiyorum babalar bazen yoklukları varlıklarından daha iyidir.

0

anne ve babasının yokluğunu hissettirmemeniz gerekir onları çok hatırlatmamanız gerekir

0

hep eğlendirmeniz gerekir çünkü çocuk yokluğunu unutsun.

0

onlara anne ve babasının yokluğunu hissettirmiyecek ölçüde yakınlık göstermek sorunlarıyla yakından ilgilenmektir.