1

rivayete göre eskiden malum kızla erkek birbirini pek görmezmiş. erkek istemeye geldiğinde kız adayı istemiyorsa tuz koyarmış ki aday istenmediğini anlasın. yani aslında şu an gelenekselleştirilmiş bir adet olmasına rağmen çok da doğru bir kaynağa dayanmıyor bu rivayete göre.

şimdilerde bunun yorumu, eğer damat tuzlu kahveyi içer bitirirse gelin için her cefaya katlanacağına işaret görüşüyor ve evliliği hak ettiği öngörülüyor. artık bu espri o kadar gelenekselleşti ki ters köşe yapmak isteyen gelin adayları, kahve yerine yanında ikram edilen suya koymaya başladılar tuzu. allah damatların yardımcısı olsun. gerçi sırf bu sunum için apayrı sunumlar ve süslemeler mevcut artık. tercih meselesi tabi

0

adettendir her haliyle kabuğunun demek tatlı veya tuzlu

0

o tuzlu kahve damadin tepkisini olcmek icin yapiliyor.

1

genellikle damada tuzlu kahve içirmek 1 adet sayıldığı için bunun pek bir sebep yok. kadınlar daha çok erkeğe tuzlu kahve içerdik derinde onların onu ne kadar çok sevdiği anlamına geliyormuş. erkeğin tuzlu kahveyi bitirmesi önemliymiş hatta.

1

eskiden tuzlu kahve olayı sevmediği bir erkek için yapılan bir şeydi.tuzlu kahve yaparak sevmediğini belli etmek için bu adet ortaya çıkmıştı. fakat daha sonra eğer tuzlu kahveyi içebiliyorsa ve buna dayanabiliyorsa seviyor demektir anlamında bu gelenek devam etmiştir.

0

yani damada tuzlu kahve yapmak adettir. yani eskiden beri de vardı. yani damadın onu içmesi lazım zaten sevdiği oradan belli olur. genellikle birbirini seven çiftler damada tuzlu kahve veriyor. zaten görücü usulü olduğunda verilmiyor diye biliyorum
adı üstünde yani görücü usulü tanımıyor etmiyor ama severek evlenecekleri zaman veriyorlar yani ben gerçi eşime vermedim severek evlendim ama gene de vermedim gerek duymadım kıyamadım yani kocişime. :))

0

kız istemeye giderken damada tuzlu kahve içirilmesi bir adettir. yani çok özel bir nedeni olduğunu düşünmuyorum.