1

kız istemeye gidilirken ilk öncelik erkeğin sakal veya saç traşı olması gerekebilir. karşıdaki aileye kendisini düzgün göstermesi için bunu yaptıklarını biliyoruz. erkeğin bir çiçek ya da bir çikolata alması karşı tarafa vermesi gerekiyor. çünkü artık adet haline dönmüş bir şeydir. kız istemeye giderken erkek takım elbise giymesi gerekir. eğer bunları yaparsa kendini daha iyi hisseder.

1

kız istemeye giderken öncelikle kızın ailesine önceden haber verilir ki rahat rahat hazırlıklarını yapabilsinler ve bazı şeyleri düşünmek için vakitler olsun. haber verildikten sonra kız istemeye erkek yakın ailesi ile birlikte gider genellikle anne, baba ve bir aile büyüğünün alarak kız istemeye gidilir. tabii çok kalabalık gitmeyi tercih eden kişiler de vardır. erkek tarafı giderken güzel bir çikolata yaptırırlar genellikle gümüş bir gondol içerisine hazırlatılan çikolatayı, ayrıca güzel bir buket çiçek hazırlatılır ve bu şekilde kız istemeye kız evine gidilir. ayrıca erkek isteme töreni bittikten sonra takılması için söz yüzüklerini almak zorundadır. kız verildikten sonra yüzükler takılır sonrasında kahveler içilir, çikolata ikram edilir. bu özel anın fotoğrafları çekilir. aileler kendi arasında konuşarak kaynaşırlar. ilerleyen dönemler de nasıl hazırlıklar yapılacağına karar verilir. bunlar kız istemenin genel özellikleridir. ancak her yöre de farklı adetler de uygulanabilir. bu anlattıklarıma ek olarak yapılan değişik adetler mutlaka vardır.

0

kız istemeye giderken insan ilk önce ailesini yanına almalı ve daha sonra çiçek ,çikolata veya tatlı alarak isteyeceği kızın ailesine önceden haber verilerek kız istemeye gidilmelidir. kız istemeye giderken erkek tıraş olmalıdır ve takım elbise giymelidir düzenli tertipli gözükmelidir. ve bir erkek kız istemeden önce işini kurmalıdır.

0

yani kız istemeye giderken önceden sevgili olan insanlar seni istemeye geleceğiz gibi şeyler söylediğinde . kız ailesini iletir ve ondan sonra kızı istemeye gittiklerinde ellerinde çiçek ve çikolata olur. genellikle kızı isterler. allah'ın emri, peygamberin kavli ile eğer kızın babası verirse ondan sonra biz de normalde kız verildiğinde baklavalar falan gelir, sonra söz kesilip, nişan tarihi alınır. yani bildiğim kadarıyla herkes de öyle gibi ama mutlaka kızın sevdiği adamı tuzlu ,kahve içilmesi lazım bence adettendir. oğlan onu içerse gerçekten dik kızı seviyordur yani mutlaka kız kahve içilmesi lazım yani bildiğim kadarıyla bu kadar yani.