0

hollanda ligi'nde oldukça başarılı takımlar vardır. özellikle hollanda ligi'nde çoğunlukla baktığım zaman genel anlamda daha çok gol atmaya ve gol pozisyonları olan bir lig. inşallah takım olarak daha iyi olacak takım oldukça fazla. bu sene ajax takımını destekliyorum özellikle çok sevdiğimi söyleyebilirim. kaliteli bir kadro kurdukları için daha iyi oynuyorlar. özellikle hafta sonraları kaçırmadan izlemeye çalışıyorum. heyecanlı olduğunu izlediğim zaman gördüm. özellikle seyirci ve izleyici bakımından çok önemli olduğunu düşünüyorum.

0

az ve feyenoord da bu ligin demirbaşlarındandır

0

hollanda ligi son zamanlarda oldukça gelişim halinde. bunun en iyi örneğini ajaxa bakarak görebiliriz. ajax bu sezon avrupa da şampiyonlar liginde benfica aek ve alman devi bayern münihin bulunduğu gruptan 2. olarak çıkarak kanıtladı. bayern münihe 2 maçta da mağlup olmayıp başa baş bir oyun sergileyen hollanda ekibi kadrosunda bulundurduğu genç oyuncularla da dikkat çekiyor. kadrosunda özellikle savunma bölgesinde bulundurduğu de light isimli harika çocuk bu sene bütün beğenileri topluyor. hollanda genç oyuncu sene sonunda bir aksilik olmazsa avrupanın dev kulüplerinden birine rekor bonservis bedeli ile transfer olacaktır.bunun dışında orta sahada bulunan frenkie de jong da göz dolduran isimler arasında yer alıyor. onunda bu sezon sonu avrupanın dev ekiplerinden birine transfer olmasına kesin gözüyle bakılıyor. bunların dışında orta sahanın hücum bölgesinde yer alan faslı yıldız hakim ziyech de oldukça ön planda. bir dönem fenerbahçenin de gündeminde olan ziyech bu sene çok göz dolduruyor. diğer bir hollanda ekibi psv ise sezona 3 yıldır üst üste onları zirveye oturtan philipp cocunun fenerbahçe ye transferi sonrası takımın başına hollandanın efsane oyuncularından van bommeli teknik direktörlük koltuğuna getirerek sezona başladı. ligde lider olan psv avrupa da ise çok zor bir gruba düştü. grupta barcelona inter ve tottenham ile aynı grupta bulunan hollanda temsilcisi grubu son ssırada tamamlayarak avrupa macerasına veda etti. kadrosunda psv gibi onlarda önemli genç oyuncuları bulunduruyor. bu sene ajax ile yarışta kafa kafaya gidecekler gibi duruyor. öte yandan hollanda milli takımı da çok gelişmiş durumda. koemanın gelmesinden sonra milli takımları adeta yenileme dönemine girdi. bunun meyvelerini de almaya başladılar. almanya ve fransalı gruptan lider çıkan hollanda avrupa şampiyonasında çok iddialı olacağının sinyallerini vermeye başladı. fransa ile beraber gelecek yıllarda büyük turnuvalar da en üst sıralar da olacaklarını düşünüyorum.

0

hollanda ah hollanda sag gösterip sol vuran bir lig, hollanda futbolunu çok yakından takip eden biri olarak söylüyorum futbolu yaşıyorlar herşeyden önce ön planda olan şey zevk almak oynadıkları oyundan futbolu katletmek defans yapmak gibi bir kavramları yok gol gol gol hep amaçları bu topu alan kaleye gidiyor her hafta sürekli kaçırmaksınız bir kaç hollanda ligini canlı izlerim ve inanılmaz zevk alırım keşke bütün ülkeler bu şekilde futbol mantalitesine sahip olsa seyir zevki izleyici zevki yüksek olsa, ama maalesef artık günümüz futbolu paraya döküldüğü ve dışardan gelen müdahaleler yüzünde iğrenç bir hal almaya başladı göz kanatıyor. hollanda candır, ingiltere candır. gerisi çöp...