0

evet kış aylarında hastalık diğer mevsimlere göre daha çok oluyor bunu kış mevsiminin soğuk ve insanların direncini düşürecek türden geçmesine bağlayabiliriz. hem soğuk hem de insanların bağılıklığının hele ki vitamin vb almıyorsa düşük olmasını bilen mikroplar virüsler hemen vücuda yayılıyor ve vücuda yayılınca diğer insanlara da hava veya temas yoluyla rahatlıkla bulaşabiliyor. böylelikle virüsler veya mikroplar çok hızlı yayılıyor

0

kış aylarında özellikle grip ,nezle çok oluyor.dışarıya çıkarken iyi giyinmeliyiz.mandalina portakal türü narinciye ürünlerini çok tüketmeliyiz.sıcak içeceklerden kuşburnu çayı,ada çayı ıhlamur çayı limon bol miktarda içmeliyiz.vücudumuzun direncini artıracak besinler tüketmeliyiz

0

baktığımız zaman yaz aylarında hemen hemen hiç hastalık olduğunu söylememiz mümkündür diye düşünüyorum. genellikle insanlar yaz aylarında hastalığa düşmezler. ancak kış aylarında çoğu insan hastalanır ve yatağa düşer özellikle kış aylarında hastalanmayan bir insan şu ana kadar görmedim göreceğimi'de düşünmüyorum. şu an evde 6 kişiyiz ve beşimiz hasta gerçekten soğuktan dolayı insanlar çok hasta oluyor. dün özellikle servis durağında servisçinin yaptığı bir hata nedeniyle yarım saat o soğukta kaldım, ve soğuk vurduğu için şu an belimi hissetmiyorum.

0

tabii ki de günümüzde hep kışın hastalıklar daha çok çoğalıyor. sonuçta havalar soğuk bazı insanlar sıkı giymesine rağmen çok çabuk hastalığa yakalanabilir. zaten bunun sıkı giyinmesi ile hiçbir alakası yok. şifa rabbimden gelir hastalık da bir şifadır. rabbim kötüsünü vermesin inşallah yani ben sadece kışın değil yazın da hasta olan bir insanım attack kıştan çok yazın hasta oluyor diyebilirim. nedense kışın fazla hastalanan birisi olmadığından dolayı diğer insanları değişik geliyor o da herhalde kışın çok sevdiğimden dolayı alışkın olduğumdan dolayı olabilir. mesela bizim izmir'de ben bir tane kazak giyip dışarı çıkardım ama kuşadası'nda öyle olmuyor. gerçekten kuşadası çok soğuk ama yazın ise çok sıcak ama gel gelelim hep hasta olurum ben yaz kış demeden yani kışın hastaneler daha çok kalabalık diye düşünüyorum yani öyle gözüküyor o da soğuk havalardan olsa gerek hastalanma nedeni bir de insan fazla iyi beslenemiyorum küstüm ben böyle biliyorum. ama gerçekten de ben bu kış çok hastalık geçirdim o da ilk defa oldu diyebilirim başımda migren var. beni bu sene fena hale soktu ilk kez yani kışın böyle bu kadar çok hastalık geçirdim. ben normalde diğer kış hasta olmazdım yani.

0

kış aylarında oldukça hastalanmamak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. ama maalesef görüyoruz ki en azından bir kez dahi olsa hastalana biliyoruz. çünkü çevremizdeki mikropların ne kadar çok yaygın bir şekilde olduğu burdan belli. insanlar kış aylarında genel anlamda dışarıya çıkmayı sevmezler. fakat bazıları da tam tersi kış aylarında dışarıda kalmayı ve arkadaşlarınla vakit geçirmeye özen gösterir. bakıldığı zaman kış aylarında hasta olmamak için yapılması gereken birçok yöntem vardır. özellikle kış meyveleri oldukça tüketmemiz gerektiğini ve ne kadar meyveleri yemesek de suyunu sıkarak tükettiğimiz takdirde hasta olma riskimiz düşüktür. tabii ki bazı kişiler hiçbir şekilde bu konuya dikkat etmiyor ve sanki kendileri hiç hasta olmayacakmış gibi hissediyorlar. yapmamız gereken daha çok vitamin deposu olan yiyecek ve içeceklerden bolca yememiz gerektiğini düşünüyorum. çünkü insanın vücudu ne kadar sağlıklı besinleri alırsa hastalanma riski oldukça düşüyor. bu yüzden vitamin deposu ne kadar kuvvetli olan meyve ve sebzeler varsa onları yemeğe özen göstermemiz gerekir. eğer bunu başarılı bir şekilde yaparsak hiçbir şekilde rahatsızlık yaşamayız.