0

kiş aylarinda hasta olmamak icin tabiki sebze ve meyveler birinci tercihimiz olmalidir bunlarin basinda mandalina,portakal,greyfurt,nar vede tabiki sulu yiyecekler.sebze olarakda havuç,turp,kivircik,brokoli,ispanak,gibi besin degeri yüksek yiyecekleri yersek bize fayda saglayacaktir diye düşünüyorum.

0

kış ayında hasta olmamak için bol bol sebze ve meyve tüketilmelidir meyveler c vitamini ağırlıklı olan meyveler tüketilirse vücut ağda rahatlatılır sebze olarak böyle doyurucu besleyici bol vitaminli sebzeler en yemekleri sulu yemekler ve benzeri olsa onlar da daha iyi olur

0

portakal yemeyi tavsiye ederim. bir de limonlu ballı zencefil içmeyi tavsiye ederim. hem antioksidan özelliği var hem boğaz ağrılarını faranjiti önler, hem de sesimizi açmamıza yardım eder.

0

kış aylarında öncelikle c vitamini almaya özen gösterilmelidir. c vitamini bağışıklığı güçlendirerek hasta olmamızı engeller. kışın yenmesi gerekenler özellikle portakal, mandalina, greyfurt, limon, nar gibi meyvelerdir. ayrıca bunlar kan yapar ve vücudu sıcak tutar. pekmez ve bal mutlaka yenmesi gerekir. bunlar ağızdaki yaralara çok iyi gelir ve mikropları öldürür. eğer boğaz ağrısı oluşmasını istemiyorsanız veya eğer boğaz ağrırsa bal veya pekmez su, çay, sütle karıştırılarak kullanılmalıdır. mevsiminde olan yiyeceklerin kullanılması her zaman daha iyidir. yoğurtta mutlaka yenmesi gerekir. çünkü bakterileri yok etme gücü vardır.

0

genelde elma mandalina portakal densede esas mesele ne yediğimiz değil ne yemediğimizdir hormonlu sebzelerin tüketimi kış aylarında çoğalıyor malesef buda bünyenin zayıflamasını ve hastalıklara daha açık olmamıza neden oluyor müökün olduğunca doğal beslenmek lazım tahıl ürünlerini yenebilir kuru bakliyatlar bitki çayları