1

iki yetişkin insanın kararı üzerine konuşmak ve fikir beyan etmek çok yersiz. bu ülkede imam nikahı adı altında çocuklar evlendiriliyor güya. ana babaların kararıyla. bu daha mı ahlaklı evlenmeden beraber yaşayıp kimseye zararı olmayan insanlara göre. ahlak sadece bir imza ve bir duayla olmaz. o yüzden rahatsız olunacak, hedef gösterilecek en son şeylerden biri benim için.

0

ben doğru bulmuyorum bunu bence olmamalı herkesin kendi hür iradesi sonuçta herkes istediğini yapabilir özgür tabi ki ama ben evlenmeden aynı evde yaşamazdım zaten ailem de böyle bir şeye müsade etmezdi

0

insanların kendi seçimleri bizi ilgilendiren bir konu değil , fakat ülkemizde yadirganan bir davranış olsada bu durumda olan
birçok insan vardır.

0

her ne kadar bizim toplumumuzda iyi gözle bakılmasa da ben bir sakınca görmüyorum.insanlar bir imza atıp evleniyor.sonra bir bakmışın ayrılıyor.mahkemelerde uğraşıyor.yok nafaka yok tazminat.insanların nasıl yaşaması gerektiğini bırakın kendileri karar versin

0

yaşayacak tabi insanlar yoksa nasil tanıyacaklar birbirlerini.kavun mu bu koklayıp alsınlar .bu saçma düşünceler çoktan rafa kalktı neyseki.isteyen istediği kişiyle birlikte de yaşar evlenirde.bu kadar basit.insanlar birbirlerinin özel hayatlarına karışmamalılar.bunun yerine bilimle uğraşsınlar.edebiyatla ilgilensinler.felsefe okusunlar.adam olsunlar insan olsunlar.

0

bizler özgür insanlarız, evlenip beraber yaşamak ile evlenmeden beraber yaşamak arasında sadece imza farkı var bunun dışında değişen birşey yok. ama biz insanları bu açıdan değilde başka açılardan yargılıyoruz benlik bir sorun değil isteyen istediği gibi yaşayabilir herkesin kendi hayatı ama bizim milletimiz geri kafalı böyle konular da sorsan edep adap derler ama en kralını kendileri yaparlar. insan evlenmeden de birlikte yaşayabilir, sokağın ortasında alkol de alabilir, gecenin 3 ünde 5 inden bir kız sokakta tek başına da gezebilir, etekte giyebilir, eve sarhosta gelebilir bundan bize ne yada biz yaparsak size ne bu konu yapanı alakadar eder gerisine ne yemek düşer söylemeye gerek yok. bu kafa da gittiğimiz sürece hep 2 geri 1 ileri olarak devam edicez hiç bir zaman kafa yapımızı değiştirmeden bir yere varabileceğimizi sanmıyorum.

0

evlenmeden birlikte yaşayan insanlara karşı kötü bir şey düşünmüyorum. bence çok mantıklı. illa evlenmeleri gerekmiyor. hem bu sayede birbirlerini daha yakından tanımış olurlar. bu kimsenin bir şey söylemesine ayıplamasını gerektirecek bir şey değildir. herkesin kendi hayatıdır. herkes yaşamakta özgürdür. ve ne isterse onu yapabilir. bunu sizin ayıplamanız ya da bir şey söylemeniz değiştirmez. o yüzden herkes kendi işine bak malı diye düşünüyorum. ben asla ayıplamam ayy ne güzel diye düşünürüm.

0

gayet normal geliyor bana, resmi bir şeye ihtiyaç yok bence mutlu bir hayat sürmek için? belki de resmiyete dökülenlerden daha iyi bir ilişkin olacak saygı sevgi açısından bilemeyiz.