0

düsuklu tencere aslında cok tehlikeli bı gerec ama herkesın evınde mevcut tabıkı özellıkle kapagını iyi kapatıp hava kacırmamasına dıkkat ederım

0

düdüklü tencere kullanımı dikkat isteyen bir konudur. havası boşaltılmadan, soğumadan kapağı açılmamalıdır. içi gerektiğinden fazla doldurulmamalıdır.

0

düdüklü tencere kullanırken olmazsa olmaz kural havası bosaltilmadan kapağı açmamaktir.

0

çok dikkat edilmesi gereken bir tencere bence gereksiz içindeki basınc bomba etkisi yapıyor mazallah patladıımı mutfak paramparça olur

0

düdüklü tencere kullanımı gerçekten çok önemlidir bazen ölümcül nedenlere sebep olabiliyor daha felaket sebeplere yol açabiliyor. o yüzden daha dikkatli kullanmalıyız düdüklü tencereyi.düdüklü tencerede bir şey bir şey olsak eğer ki kaynadığında genellikle bir ses çıkar havasını çıkarmamız gerekir daha sonra kaynadıktan sonra o sesi en azından indirmemiz gerekir ve suya tutmamız gerekir. suda tutmazsak eğer düdüklü tencere mi patlar o yüzden çok dikkatli olmalıyız. eğer ki suya tutmazsak buharı çıkarmazsak zaten ölümcül nedenleri bile sebep olabiliyor yanıklara vücudumuzdaki yanıklara sebep olabiliyor yani gerçekten çok zararlı bir şey o yüzden çok dikkatli olmalıyız. eğer ki düdüklü tencerenin hala ses çıkarıyorsa kaynadıktan sonra kısık ateşte altını kapatmalıyız ocağın buharın sönmesini beklemeliyiz en azından bir 10 dakika daha sonra suyun altında tutup ondan sonra açmamız daha iyi olur.

0

düdüklü tencere kullanırken kapagini iyice kapatmamız lazım. tüpe öyle koymak lazım ondan sonra yemeğimiz içinde piştiğinde düdüklüyü suyun altına tutarım ben iyice havasını alırım o şeyini kaldırırız ucunun adını şu an tam olarak bilmiyorum. havasını aldıktan sonra düdüklünün ağzına o şekil atıyorum. çünkü direk açarsan patlar bizim bir akraba öyle olmuştu ya şu an her yeri yanık düdüklü zararlı tehlikeli yani ondan dolayı çok dikkat etmemiz lazım havasına almış mıyız ,almamış mıyız diye. ben alsam bile gene de korkuyorum düdüklüye açmayı biraz bekleyip öyle açıyorum. hatta benden eşim bile korkar günümüzde düdükler gerçekten çok çabuk patlayabiliyor. haberlere çıkıyor ne kadar tehlikeli olduğunu yani bu sekil.

0

düdüklü tencere kullanmak aslında bana göre tehlikeli olduğunu düşünüyorum. çünkü içerisindeki hava bazen sıkabiliyor ve oradaki havayı açmadığımız zaman oldukça sıkıntı yaratabiliyor. bu yüzden düdüklü tencere kullanmamaya özen göstermeliyiz. zamanında teyzem düdüklü tencerede bize yeşil fasulye pişiriyordu ve hava almayınca birden patladı ve mutfak perişan olmuştu. bunu görünce tamamen tehlikeli olduğunu düşünüyorum.