0

tavuk suyu tencereye su ve biraz tuz koyarak tavuk etini ve kemiklerini bir saat kadar kaynatılması sonucu elde edilen çok sağlıklı bir çok yemekte kullanabilen güzel bir tavuk suyudur.çorbalarda nefis olur.elde ettiğimiz tavuk suyunu eğer hepsini aynı anda kullanamıyacaksak buzluk da saklamalıyız.

0

yani tavuğu ilk önce bir güzel temizlersin yıkarsın yıkadında tavuğu bir tencereye koyar ,az bir şey de zeytinyağı at ki biraz yağlı olsun, tavuğu da içine doğrayıp attıktan sonra içine de su koyup tuz ve bir de tavuk bulyon koyup çok lezzetli oluyor. ben genelde öyle yapıyorum. kaynamasını lazım tabii kaynadıktan sonra altını kapat zaten tavuk suyu oluyor ve en azından o tavuk suyu kaldırıp bir kaba dolabı atıp bazı yemeklerini falan kullanabilirsin. mesela pilav da, çorba da yani bu gibi yemeklerde gerçekten de çok lezzetli oluyor ve ben pilavını da zaten tavuk suyuyla yapıyorum lezzetli olsun diye yani bu şekil yapabilirsin tavukugu marketten alınca fazla iyi olmuyor genellikle canlı tavuklar var. kesip ,temizleyip öyle yapınca daha güzel oluyor o tavuk suyu mesela ben canlı tavuk falan bulabilirsem o şekil yaparım eğer bulamazsam marketten alıyorum. mecburen tabii canlı tavuk kadar lezzetli olmuyor ama gene de idare eder zaten en sevdiğim de benim tavuk suyuyla yemek yapmak gerçekten lezzeti harika oluyor.

0

tencereye su tuz ekleyip tavuğun kaynaması beklenir 1 1.5 saat kaynatıp tavuk suyunu elde etmiş olursun

0

tavuk suyu tam bir şifa kaynağıdır.tavuk suyunu her şeyi koyabiliriz daha çok çorbalara kullanılır, pilava kullanılabilir, yemeklere kullanılabilir gerçekten bir şifa kaynağıdır. normal su kullanmak yerine tavuk su kullanmak daha iyidir yemeklerde. daha faydalıdır özellikle de uzmanlar çok önerilir. tavuk suyuna evde kendimiz yapmamızdaha iyi olur ve daha faydalı olur dışarıdan aldığımız tavuk su paketleri gerçekten zararlı içinde ne olduğu bilinmiyor o yüzden kendimiz yapmamız gerekir. tavuk suyu yapmak için ilk önce tavuk kemiği gerekir ne kadar yapmak istiyorsanız ihtiyacınız varsa. daha sonra 4 bardak su veya 6 bardak su da koyabilirsiniz içine defne yaprağı yağı karabiber koyabilirsiniz isteğe göre.ben içine defne yaprağı ve karabiber de koyuyorum tavuk suyunun içine yaparken gerçekten çok iyi oluyor çok güzel bir tat veriyor yemeklerde.bunların hepsini bir tencereye koyup geniş bir tencere olması gerekir suyumuz da koyduktan sonra özellikle de sıcak su olması gerekir tavuğun vitamini geçmesin diye hemen kaynaması için sıcak su konulması daha iyidir.çevremdeki bazı insanlar içine kereviz sapı havuçla koyuyorlar ama ben tercih etmiyorum açıkçası onları daha çok defne yaprağı ve karabiber kullanıyorum. koştuktan sonra kısık ateşte neredeyse 40 dakika kaynatmalıyız tavuk suyumuzu. daha sonra kemiklerini süzdükten sonra bir kaba koyulabilir geniş bir kaba. koyduktan sonra buzdolabına neredeyse bir gün bekletmeliyiz hatta ne zaman kullanacaksın o zamana kadar buzdolabında konulması daha iyidir tabii ki de buzluğuna koyulması daha iyi olur.daha sonra ihtiyacınız olduğunda tavuk suyundan alıp yapabiliriz yemeklerimizi,çorbalarımızı.

0

tavuk bir tencereye konur,
biraz da tuz eklenir.
bir saatten fazla bir süre kaynatılır.