0

uyku problemleri genellikle herkesin yaşamış olduğu sorunlar arasında yer alır. ben de genellikle geceleri uyuyamayan insanlar arasında yer alırım bu nedenle uyumak için kendime birkaç yöntem buldum. bu yöntemlerin başında öncelikle uyumadan önce ılık bir duş almayı adet edindim. duş almak vücudunu yumuşattı için uykuya daha rahat geçmeme yardımcı oluyor bu sayede daha rahat bir uyku uyuyorum uyuyamayan insanlara bu yöntemi tavsiye ediyorum. uyumadan önce genellikle kendime papatya çayı yapıyorum papatya çayı gevşememi ve rahatlamanı sağladığı için daha rahat bir uyku uyuyorum. uyuyamayan insanlara papatya çayı içmelerini tavsiye ediyorum diğer yaptığım yöntemlerden birisi yastığıma uyumadan önce lavanta yağı damlatmak. lavanta yağı içerisinde bulunan esanslar psikolojik olarakda rahatlamama yardım ettiği için daha rahat ve daha derin bir uyku uyuyorum. uyuyamayan insanlara kesinlikle lavanta yağı kullanmalarını tavsiye ediyorum sadece yastığınıza 1 2 damla yağı damlatmanız yeterli olacaktır. lavanta yağını aktarlarda ve marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz bence uyumak için en etkili yöntemlarden biri. uyuyamayan insanlar günlük 1 saat tempolu yürüyüş yapmalı ve vücutlarının rahatlamasına yardım etmelidir. düzenli yapılan yürüyüşler uyuma ve uykuya dalma problemi yaşayan kesimler için çok etkili yöntemler arasında yer alır. uyku problemi yaşanmasının bir diğer nedeni ise yatılan odanın sıcak olmasıdır. sıcak uykuya engelleyen önemli etmenler arasında yer alır bu nedenle uyumadan önce yatacağınız odayı havalandırmalı ve kalorifer peteğine kısarak ısıyı biraz azaltmalısınız bu yöntemde uykuya dalma ve daha derin bir uyku uyumanıza yardım edecek yöntemler arasında yer almaktadır.

0

uyku düzenini düzeltmek için biraz daha erken yatmaya özen göstermeniz lazım. sabahları o zaman daha dirençli olursunuz.

0

benim fikrime göre saat 12 de uyuyup saat 7 gibi kalkmak zorundaysan benim sana tavsiyem okuldan veyahutta boş zamanın olunca boş zamanın ne kadar varsa uyu atıyorum 2 saat uyuduysan o 2 saat senin uyku düzenini düzeltecektir bu tavsiyemi 3 4 gün uygula başarılı bir sonuca varacağına inanıyorum.

0

en büyük problemim kızım uyusa ben kendi uykumu sokarım düzene ama malesef sabah 6 7 de yatıp aksam 3 4 te kalıyoruz şuanda düzen hiç yok gün ölüyor resmen. ama benim gibi sıkıntı yoksa ve uyuyamiyorsaniz dikkat dağıtacak şeylerden uzak durun ben öyle yapıyorum. işıkları kapatıp telefonu uzak bir yere koyuyorum elinde sonunda uykuya dalıyorum zaten bir iki gün zor olur ama bünye nasıl geç yatmaya alıştıysa birkaç güne yeni uyku saatine de alisacaktir. birde sabah 9 da kalktiniz aa çok erken diyip geri uyumak yanlış vücut tembellisiyor o zaman .

0

kalkacağın ya da yatacağın zamanı alarm olarak ayarla, eğer yatmakta zorluk çekiyorsan telefonun ekranını ışığını iyice aç biraz oyalan gözün yorulduğu için uykun gelecektir.