0

saç kavurmaya attığımız kesilip doğranmış et parçalarını suyunu salıp çekene kadar pişiririz daha sonra içine tereyağı veya zeytin yağı koyarak etleri kızartmaya başlarız etler kızarmaya başladığında isteğe ve zevkimize göre soğan doğrar eklerin üstüne atarız.ilave olarak biber de koyabiliriz.bunlardan sonra saç tavadaki yiyeceğiz etleri 3-4 kez tahta kaşıkla karıştırırız etler istenen kıvama geldiğinde üstüne biraz tuz atarız.sonrada baharatlardan kekik ve karabiber ilave edip servis edebiliriz.yanına birde mevsim salatası yaptık mı hani yemede yanında yat derler tam öyle olmuş olur.off canım çekti şimdi

1

saç kavurma yapmak için sıvı yağ ve tereyağ önce saçın içerisinde eritiyoruz ardından yapacağınız miktara göre kuşbaşı doğranmış etleri ilave ediyoruz.öncelikle yüksek ateşte etlerin suyunu önce salarak sonrasında da sağlamış oldukları suyu çekip yumuşak bir hal almasını sağlamak için kavuruyoruz. bu aşamada kesinlikle içerisinde tuz ilave etmemeniz gerekir çünkü tuz eti sertleştirirecektir. etler kavrulduktan sonra içerisine yemeklik öyle birazcık ile halde doğranmış olan soğanları ekleyerek sotelemeye bırakıyoruz. soğanlar hafif yumuşadıktan sonra yeşil ve kırmızı biberleri de küp halinde doğrayarak sotenin içerisine ilave ediyoruz. bu işlemleri yaparken yemeğimizi ara sıra karıştırmamız gerekli ki etler sacın tabanına yapışması. biberlerimizi de kavrulduktan sonra kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış olan domatesleri de yemeğin içerisine ilave ediyoruz. domateslerde suyunu salarak yumuşak ve pişkin bir kıvama geldikten sonra tuz ve pulbiber ,kekik gibi diğer baharatları da ilave ederek birkaç dakika daha soteliyoruz. eğer yemeğin yağını naz geldiğini düşünüyorsanız bir kaşık kadar tereyağı ilave edip eriyene kadar karıştırabilirsiniz. birkaç dakika daha bu şekilde yan eleyip etlere karışmasını bekledikten sonra ocaktan alıp servise hazır hale getirebilirsiniz. yanına pirinç pilavı ve salata da yaparak misafirlerinize çok güzel sunumlar hazırlayabilirsiniz.

0

ilk önce güzel saç tava alıyoruz. içine sadece 1 kaşık tereyağı atıyoruz. sonra üzerine ince kıydığımız etleri atıp pişirmeye başlıyoruz ve pişmeye yakın üzerine doğranmış 2 adet bir yarım maydonozu üzerine atıp 5 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz. sonra bir tatlı kaşığı kadar tuz atıp karıştırıp ocak’tan alıyoruz. afiyet olsun.