0

evet besliyorum şuanda muhabbet kuşu var öncesinde ise köpek kedi balık civ civ besledim bakım olarak sıkıntılı oluyorlar ama herşeye değiyor özellikle köpek beslemeyi tekrar istiyorum arkadaş oluyorlar insana boş zamanınızda ilgilenebileceğiniz hatta dolu olan zamanınızdan bile çalıp hayvanlara harcaya bileceğiniz bir bağ oluşturuyorlar

1

yıllar evvel, evde muhabbet kuşu besledik. boncuk idi adı da. konuşuyordu da, 10-15 kelime kadar. evdeyken kafesinin kapısı hep açık olur ve her yere girip çıkardı. (tabii pencereler kapalı ve daire kapısına dikkat ederek) bahsettiğim 1999 depreminden evvel ki yıllar.
ben dışarı çıkacağım zaman, hava güzel ise, kafesini kapatıp, balkona asardım. rüzgar almayan bir yönde. apartman olduğu için 3 ncü kat olunca da, kedi tehlikesi de yok.
bir gün, yine boncuk'u koydum balkona ve dışarı çıktım. akşam hava kararırken geldik eşimle eve. hemen balkona gittim, onu içeri alayım diye. alışkanlık içine de bakmıyorum. hava da kararmış zaten, boncuk diyorum, bekliyorum ki bana "annecik, annecik" desin. ses yok.
eşim fark etmiş. bana şöyle seslendi.
"bu saate kadar kapısı açık, seni mi bekleyecekti?" "uçup gitmiş" dedi.
o kadar çok üzüldüm ki; sarı bir peluş twity oyuncağı vardı, sallandıkça ses veren, onu kafesi ile beraber balkona koydum, adıyla seslendim. yakındaysa gelir diye.. bir kaç gün böyle geçti. gelmedi tabii. umarım birinin evine misafir olmuştur.
sonra da almadık başka evde besleyeceğiz düşüncesi ile bir canlı.

0

aslında evde hayvan beslemeyi istiyorum fakat bu büyükşehirde artık ciddi anlamda sıkıntı oluyor. çünkü beslemek istediğim hayvan köpek ve köpekleri çok seviyorum fakat her insan binasında köpeğin yaşamasını istemiyor bu yüzden de sorun oluyor.akvaryumda balıkta beslenebilir aslında ama hani bir köpeğin vermiş olduğu sıcaklığı ve yakınlığı hissedemiyorsunuz sadece orada hobi olarak yapılabilecek bir şey.kuş besleme ile ilgili hiçbir düşüncem olmadı.

0

evde degil ama babannemin bahcesinde 3 tane besliyorum.

0

hayır evde hayvan beslemiyorum çünkü alerjim var. özellikle de evde hayvan beslemeyi sevmiyorum dışarıda tabii ki de sokaktaki kedilere hayvanlara yardım ediyorum .1 kap süt, ekmek koyuyorum tabii ki de hayvanları seviyorum ama evde beslenmesine birazcık karşıyım. biraz titizim o yüzden de evde hiçbir şekilde hayvan beslemiyorum. hayvan sevgimi dışarıda en azından gideriyorum.

0

evde hayvan olarak sadece kuş besliyorum, yani o da eşim besliyor. normalde ben titiz bir insan olduğum için hayvanları elleyemiyorum ama hayvanları seviyorum hiçbir zaman hayvanlara düşmanlığım yoktur ve hayvanlara yemek bile veririm artan yemekleri özellikle mesela tavuk kemikli falan aldım da bazı yerlerin attığımda direk hayvanlara veririm. ama dediğim gibi ben evime kedi, köpek falan sokamam hiçbir şekilde o da titiz olan bir insan zaten bunu yapmaz ben de titizlik hastalığı olduğundan dolayı ben hiçbir şekilde ne hayvan elliye biliyorum, ne de evime soka biliyorum ondan dolayı beslemiyorum. kuştan başka bir şey.