0

dünya artık çıkar dünyası oldu. bir insana karşıdaki insanın yararına olacak bir iyilik yapmadan önce karşılık beklenmesine menfaat denir. dünya artık çıkar dünyası olduğu için insanlar birbirleri için bir şey yapmadan önce hep menfaat gözetliyorlar. karşılık beklemeden insanlara iyilik yapmak neredeyse artık imkansız hale geldi.

0

menfaat bir kimsenin baska bir kimseden sagladigi faydaya denir.
okuz öldü ortaklık bitti gibi bir tabir bile vardır.
menfaati ugruna iliski kuran insanlar azimsanmayacak kadar fazladir.

0

menfaat çıkar peşinde olan insanlar için kullanılır. menfaatci insanlar hep cikar pesindediler sadece isi düştüğü zaman yanınızda olurlar. sadece sizinle işlerini halletmek için iyi gecinirler işleri bittiğinde sizi gözleri bile görmez.

0

menfaat bir insanın önce kendini düşünmesidir. gerçi sadece insanın değil bir devlette kendi menfaatini düşünür öncelikle. her zaman, her durumda önce kendini düşünme durumuna menfaat denir. kendi karı için her şeyi yapmaktır.

0

menfaat bir insanda işinin bitmesidir. birine işin düşer işinin bitmesi için ona yalakalik yaparsın, menfati'n bitmesi için ona sürekli yalakalik yaparsın işin bittiğinde onu arayıp ,sormmazsınve karşıda ki kişi bunu fark ederse menfati ,yani işi bitene kadar yanımda der.
buda insanların menfaat için birbirimizi harcıyoruz .