1

hayatta aldığım en büyük ders yaptığın tercihlerin doğruluğuna dikkat etmek
arkadaş, iş,eş yani her konuda.tercihiniz yanlış olduğunda siz de o yanlışın içerisinde kaybolup gidiyorsunuz malesef.ben nasil tercih ettim bunu dediğiniz zaman ise bunun adı tecrübe oluyor.suan tercihlerim konusunda oldukça seçiciyim , arkadaş olarak vs doğru insanları seçmeye özen gösteriyorum. adımlarımı sağlam ve temkinli atıyorum.hic kimsenin benden daha üstün ve iyi olduğunu da düşünmüyorum.

1

kimseye hayatta güvenmememek güvenirsen olacakları kendin görürsünüz

0

kimseye guvenmemem gerektigi,kimseye baglanmamam gerektigi,kimseyi hafife almamam gerektigi ve yine en dogru yol benim bildigim yol oldugu..:)

0

kimseye deger vermemek ve ben bunu öğrendim birine değer verdiginzde eğer o da ayni şekilde size deger veriyorsa ona değer verin ama size deger vermiyorsa cokta bisey yapmayın çünkü buna değmez.

1

hayatta ders aldığım birçok konu oldu. bunlardan biri de sırf mutlu olalım aman kimse üzülmesin diye her şeyi kendime dert edip ardından da en çok benim üzülmem. ha oda yetmezmiş gibi yüzüme karşı sen de iyilik yapmasaydın sürekli milleti düşüneceğine biraz kendini düşünseydin demeleri yok mu işte bu beni gerçekten çok üzmüştü. bu yüzden insanlarla arama mesafe koydum.

1

hayatta aldığım en büyük ders hayat bilgisi dersi,şaka tabii bu.en büyük ders artık kimseye güven duymamaktır.

0

hiç kimseye yardım etmemek çünkü
bir gün yardıma ihtiyacın oluyor yardim
ettiğin kişi sana yardım etmiyor

1

hayatımda aldığım en büyük ders geçmişimde yaşadığım olaylar oldu. mesela ben akrabalarımı falan hiçbir şekilde güvenmiyorum yani kimseye güvenim kalmadı diyebilirim. zaten bir laf vardır. bu devirde babana bile güvenmeyeceksin diye. insanın yakınından zarar geliyor başka kimseden zarar gelmez. zaten her zaman yakını düşmanlık içinde kısacası insanlara güvenmiyorum artık değer vermiyorum. bu gibi şeyler bana ders verdi yani bu devirde kimseye bile iyilik yapmayacaksın insanların içi gerçekten fesatlikla dolu.