0

hatalarımızdan ders çıkarıyorsak neden hata yapmaktan korkuyoruz?

Hatalarımızdan ders çıkarıyorsak neden hata yapmaktan korkuyoruz?

6 cevap
0

çünkü hatalar bize acı ve pişmanlık verdiği için korkuyoruz aslında hata yapmaktan değil de onun sonucunda yatan acıdan ve pişmanlıktan korkuyoruz

0

her hata insanın içindeki umudu biraz daha tüketiyor inancı yavaş yavaş azalıyor. fazla hislerimize göre hareket ediyoruz ve karşılık bulamıyoruz hayattan bu yüzden yavaş yavaş hissizleşiyoruz. her hata kendimizi kaybetmemize bir adım daha yaklaşmaktır bence.

0

hataların insanların başlarına getirebileceklerinden korkar insanlar. genelde tecrübesizlikten kaynaklanır. ancak tecrübe edinmenin başka bir yolu yoktur. hepiniz duymuşsunuzdur bir müsibet bin nasihatten iyidir. nitekim yere düşmeden yere düşmenin acısını ne kadar tarif ederlerse etsinler anlayamaz. hatalar bu dünyanın olmazsa olmazıdır. bilerek yapmadıktan sonra hata yapmaktan çekinmek yersizdir. her şey birer hatıra, her şey birer tecrübedir.

0

hatalarımızdan ders çıkarmadan önce genelde haşlanıyoruz , tepki çekiyoruz veya kendimize çok kızıyoruz bu sebeple olabilir

0

çünkü çocukluğumuzda bize hatalarımızdan ders almayı değil hata yaparsak ceza alacağımızı öğrettiler bu yüzden hata yapmaktan korkar olduk, en büyük hatayı bu korkuyu bize aşılayanlar yaptı, bence onlar hala bu hatadan ders almış değiller.

0

ben korkmuyorum, korkanlarında vardır geçerli bir sebebi.