0

ben güvendiğim sitelerden alışveriş yaparım ve kesinlikle güvenirim o yüzden alışveriş yaparım.

0

aslında internet ortamından alışveriş yapmak güvenli değildir tamamen isteyen ne kadar kaliteli olmasıdır. mesela benim arkadaşım internet olsun da çok güveniyor internetten araba için plakalık altı kılıfı aldı yani birçok eşya adı ve oldukça güvenilir. ama diğer arkadaşım ise internet ortamından kıyafet aldı yani 5 tane kıyafeti 130 lira sattılar yani instagram'dan bir alışveriş yaptığı her yere güvenmeyin yani yeni çıkan eşyaları arkadaşım bizzat aldı mı ki nike verdi bir de güzel bir eşyalar verdi ama arkadaşım dolandırıldı. çünkü ona gelen kıyafetler resmen tekstilde böyle geri atılan bez parçası var ya aynen öyle bir bez parçaları geldi sonrası ise arkadaşım mahkemeye verdi onları haklarında işlem başlattılar yani her internet ortamına güvenmemeniz de fayda vardır. benim arkadaşım oldukça profesyonel olduğu için ara internetten sipariş verebiliyorsun yani istediğin güvenliğine göre bakmak lazım. mesela en çok güvenilir siteler olarak en çok çıkan alışveriş siteleri hangisi ise onlardan sipariş vermeye bakmanız lazım aksi takdirde böyle instagram 3 5 günlük sitelerden asla ve asla sipariş etmeyin. aksi takdirde başı ağrıyan insan siz olabilirsiniz çünkü ben şu an internette ilk defa sipariş edeceğim. ve bir kılıf sipariş edeceğim ama kılıfı siparişi ederkende arkadaşım sayesinde sipariş edeceğim çünkü o nerede sipariş verip veremeyeceğini çok iyi biliyor. yani bu konularda uzman kişiler dolaşması fayda vardır en çok güvenilir sitelerden sipariş vermeye bakan aksi takdirde. internet ortamında oldukça dolandırıcı insanlar çok bu olayları azaltmak için skilerden sipariş vermeyin yani sitenin en çok güvenilir olması devlet tarafından izin alınmasıdır bu şekilde yapabilirsiniz.

1

kıyafet konusunda sıkıntı yaşamıyorum ama elektronik konusunda güvenemiyorum tecrübelerimden dolayı.

0

alışveriş sitesine göre değişiklik gösterebilir. en popüler olanında dahi çeşitli sorunlar ile karşılaşıldığı olmuştur. günümüz çağı insanı birazda güvenmeye mecbur bırakmıştır.

0

alışveriş yaptığınız internet sitesine göre değişir bu durum eğer marka olan bilindik bir alışveriş sitesinden alışveriş yapıyorsanız istisna durumlar dışında bir sorunla karşılaşmazsınız ancak bilinmedik güvenilir olmayan bir siteden alışveriş yapacaksanız iyi araştırmalısınız bunun yanında girdiğiniz alışveriş sitelerinde ürünler hakkında kullanıcı yorumlarını okuyarak aldığı yıldız sayısına bakarak kendiniz analiz ederek de alışverişinizi yapabilirsiniz.

0

belli başlı alışveriş siteleri vardır ve onlar tüm türkiye tarafından bilindik sitelerdir. bu tarz sitelere güvenebilirsiniz. ama daha piyasaya yeni çıkmış bir siteye alışveriş konusunda güvenmek pek doğru bir karar değildir.

0

her ne kadar güvenilir siteler olsa alışveriş yapılırken biraz eski teoriler kullanılarak bakmadan veya dokunmadan almam psikolojisi ile yaklaşılmalidir. sonuçta internet üzerinden alınan ürünler geldiğinde içinden ne çıkacağı belli olmuyor. veya karşınızda bir muhatap bulamadığınız durumlar da ortaya çıkabiliyor. bunun için internetten alınabilecek ürünleri sınıflandırmak gerekir. önemli ihtiyaç malzemeleri değil de daha çok zevke hitap eden ve riske edilebilecek ürünlerin internet üzerinden temin edilmesi olumlu sonuçlar çıkaracaktır.

0

artık teknoloji çağındayız güvenmeyipte napıcaz meçburi güvenip alıyoruz

0

bence guvenebilirsinix bir sorun olmaz.
ama su sekilde;alacaginizi urunun ne oldugunu gayet iyi bilin.ozelliklerini size uygunlugunu vs.

0

aslında güvenmeyiz sadece guzel görünüşe sahip olduğu siteler akıl karıştırdığı için oluyor