0

bebekler ilk üç ay bağırsaklarda ayrılma süreci yaşarlar. bu ayrılma bebeğin doğumundan sonraki üçüncü hafta başlayıp ortalama üç ay bitene kadar devam eder. bu süreç bağırsaklarin bir nevi yapim aşamasınin devamı olduğu için bebek sancılı bir süreç yaşar. çok huzursuz günler geçirebilir, uykusuzluk çekebilir, sürekli ağlama krizlerine girebilir bu hem anne baba hemde bebek için çok zor bir süreç. daha yeni yakın atlattığım bir dönem olduğu için detaylı bilgi vermek daha kolay oluyor haliyle. bu dönemde bebeklerin bağırsak sancıları sen ne yapsan da olacaktır annenin yediğine içtiğine dikkat edip ayakları ve belinin sıcak tutulması ayrıca bebeğin de sırt karin ve ayaktan üşümemesi sağlanmalı. bunlar tamamsa her gün bebeğe düzenli olarak zeytinyağı ile karın bölgesine masaj uygulayarak kol ve bacaklarından egzersiz yaptırmak bebeğin gazını daha rahat çıkarması, bağırsak faaliyetlerine dışardan müdahele edildiği için dışkısını daha rahat yapması için önemli olup ayrıca bebeği mutlu da eden bir aktivitedir. örneğin ne zaman oğluma egzersiz yaptırsam gülücükler saçmaya başlıyor.

0

çok rahatlatır bebeği yani gaz çıkmasından falan rahat eder. vücütu hareketlenir yeni yapıldığı için aktif olmayan kasları açılır...

0

bebeklerde oluşan gaz sancısını azaltır banyodan sonra vücutlarına bembeyaz sürülür ve biraz egzersiz onları rahatlatır

0

bebeklere egzersiz yapmak gerçekten çok önemlidir çünkü en azından bebeklerin gazi'nin çıkmasına yardımcı olur egzersiz yaptırmak. bir akrabam yeni doğan çocuğuna en azından 6 ay sonra egzersiz yaptırmaya başlamıştı gerçekten çok faydasını gördü en azından gazını falan çıkarabiliyor da çocuk rahat bir şekilde.egzersiz yaptırmak çocuğa hem ruhsal gelişiminden hem de fizyolojik gelişimden oldukça önemlidir. en azından çocuğu 2 yaşından 4 yaşına kadar egzersiz yaptırmak en azından çok iyidir veya 1 yaşında da başlanabilir egzersiz yaptırmak. günümüzde anne babalar artık çok bilinçli. doktorlar ne diyorsa onları yapıyorlar egzersiz yaparak hem bebeğin rahatlamasını hem de gazını rahat bir şekilde çıkarmasına gerçekten çok yardımcı oluyor. çocuğun en azından kaslarının iyi bir şekilde gelişmesine çok yardımcı oluyor. en azından günde 2-3 defa yeni doğan bebeğe hareket yaptırmak gerçekten de çok iyidir en azından gazının çıkarmasını yardımcı olur.artık çoğu anne baba gazını çıkartmak için çocuğuna çok çaba sarf ediyor ne yapsa olmuyor maalesef ki o yüzden en azından egzersiz yaptırarak çocuğa gazını çıkartabilirler diye düşünüyorum. bebeği egzersiz yaptırmak gerçekten hem fizyolojik hem de birisi olarak kasların gelişimi çok yardımcı olur.bebeklerin hiçbir şekilde korkmadan egzersiz yaptırmak iyi bir şekilde gazını çıkarması da çok yardımcı olur. o yüzden günde en azından ilk defa veya 3 defa egzersiz yaptırmak gerçekten çocuk kas ve gelişim için oldukça önemlidir diye düşünüyorum.çocuk en azından hareket becerilerini geliştirir, sürekli ayakları elleri vücudu hareket halinde olduğu için çok sağlıklı bir duruşa sahip olur.en azından eklem ve kasların düzgün bir şekilde gelişir ve ileriki yaşlarda kas ve gelişim problemleri hiçbir şekilde yaşamaz. özellikle de çocuklara egzersizler yaptırarak hareket egzersizleri yaptırarak en azından onların gelişimini çok yardımcı olmuş olursunuz. bunların yanında en azından çocuklara meyve ve sebze sık sık tüketmelerini sağlayarak iyi bir şekilde kas ve vücut gelişimine çok yardımcı olur. en azından çocuklar yürümeye başladığında hiçbir şekilde sıkıntı çekmezler. düzgün bir şekilde yürümeye başlarlar ve en erken ve doğru bir şekilde yürürler. o yüzden çocuğa yani bebeğe egzersiz yaptırmak gerçekten çok önemlidir zaten doktorlar da bunu öneriyorlar çocuğun kas ve gelişimi için.çocuk en azından böyle hareketleri yaptırarak zihinsel açıdan da çok fazla gelişimine yardımcı olur.bazı anne babalar gerçekten çocuğunu bir şey olacak diye hareket ve egzersiz hiçbir şekilde bebeklik çağında yaptırmıyorlar ama daha sonradan çocuk büyüdüğünde hiçbir şekilde ayakları elleri aşırı bir şekilde çalışmıyor ve kasları gelişmiyor.o yüzden hiçbir şekilde korkmamak gerekir en azından yavaş yavaş bebek 2 veya 3 yaşlarında genellikle ayakları birazcık çarpık şekilde olur en azından böyle olmaması için düzgün bir şekilde çocuğumuza küçüklük yaşlarında ilk doğduğunda hareket ve egzersiz yaptırılarak hiçbir şekilde sorun yaşamazsınız böyle.