0

bebeklere ilk 6 ay kesinlikle ek gıda verilmemeli daha sonra 6 aydan itibaren yavaş yavaş ara ara ek gıda verilmeye başlayabilir ama bunun yanında anne sütü de 2 sene boyunca kesinlikle verilmelidir ek gıdalarda yavaş yavaş çorbaların tadına bakılabilir meyvelerin tadına bakılabilir ama çok aşırı derecede ek gıdaya ağırlık verilmemelidir anne sütü verilmeye devam edilmelidir 1 yaşından itibaren de rahat bir şekilde ek gıdanın her çeşidinden verilebilir

0

bebekler ilk altı ayı tamamladıktan sonra ek gıdaya geçilebilir. fakat bunlar daha çok sıvı ve püre tarzında verilmesi tavsiye edilir.

0

bebekler, ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmelidir. 6. aydan itibaren ek gıdalar verilmeye başlanır. su, meyve püresi, ezilmiş çorba, püre verilebilir.

0

bebeklere ek gıda bebek 5 aylık olduğunda verilir.bu ek gıdalar ev yapımı olursa daha sağlıklı ve daha yararlı olucaktır.çünkü kimyasal ek gıdalar sağlıksız ve nasıl neyden yapıldığı belli değil.bu yüzden bebeğin sağlığı için kendiniz bebeğinize ev yapımı meyve suyu,yoğurt,ayran, gibi protein besinlerini bebeğinize verirseniz bebeğin gelişiminde büyük fark görücem siniz

0

bebekler dört aylık olunca ek gıdaya geçiyorlar meyve püresi ev yapımı yoğurt gibi

0

bebeklere 5-6 aylık olduklarında ek gıdalar verilmeye başlanır.genelde bunlar sıvı ve sıvıyla karıştırılmış hafif gıdalar olmalıdır.

0

bilgim 6 aydan sonra diye oda sıvı seyler