0

bir yerden duyarız ve kafamız da yer eder sonra ağız alışkanlığı oluşuyor sanırım döndürüp döndürüp söylüyoruz devamlı ve melodisi şarkının kendisi. biz susmuş olsak bile içimizden kafamızda dönmeye ve iç sesimiz ile şarkı söylemeye devam ediyoruz . böylece beyninize yer etmiş oluyor . ayrıca mağazalarda devamlı çalındığı için de etkileniyor olabiliriz yada yüksek sesle devamlı aynı parçaları dinlediğimiz için .

0

sozlerini begenmis olabilirsiniz veya arkada ki muzigi..;)

1

saçma bulduğumuz bir şeyi de gün içerisinde beynimiz işliyor. bilinçaltımıza bu saçma şarkılar yerleştiğinde de gün içerisinde fazlaca dilimize takılıyor.ayrıca bu saçma şarkılar popüler olduysa eğer sürekli olarak televizyonda ya da radyoda karşımıza çıkıyor. bu yüzden de ne kadar saçma bile bulsak devamlı bu şarkılarla karşılaşıyoruz ve dinlemeye maruz kalıyoruz. sonra da kulak bir süre sonra alışıyor ve aklımızda yer ediyor. bazen bu saçma şarkılarım söylemesi de kolay oluyor fazla kafiyeli oluyorlar ve beyin çok daha kolay bir şekilde öğreniyor.

0

sadece bende olur sanıyordum hiç dinlediğim şarkıda değil nereden duyduğumu da bilmiyorum.bir anda "ayşe fatma hayriye haydi çifte telliye.." ne alaka yani enteresan bir durum obsesiflikle ilgisi olabilir belki?

0

bunu bende çok merak ediyorum. bazen defalarca dinlediğim sevdiğim şarkıyı unutuyorum. ama o saçma buldugum şarkı hep dilimde oluyor anlamsız bir durum. heralde bilinç altımıza falan yerleşiyor ondan olabilir.