0

ev işlerini paylaşmak ailenin bir arada olması açısından oldukça önemlidir. ve bu paylaşım sayesinde bolca birlikte geçirebileceğiniz zaman yaratılacaktır.

0

sonuçta evin içinde yaşayan herkesin ev işlerinde gerekli bir sorumluluğu olması gerekir diye düşünüyorum. yani ev işlerini sadece bir kişinin üzerine yıkmak düşüncesizlik ve bencilik olsa gerek sadece. ev nasıl bir kişinin değil ise evin içindeki herkes evin sunuduğu özelliklerden yararlanıyor camı açıp hava alıyor veya yatağına yatıyor yemeğini yiyor ise perdeleri de asmalı çamaşır da katlamalı gerektiği zaman ütü yapıp bulaşıkları da yıkamalı. aynı zamanda evdeki bireylerin eşit şartlarda sosyal ortamlar için olsun hobileri veya daha farklı kendi sevdiği aktiviteler olsun rahatça zaman ayırabilmesi ve gerekli olan enerjiyi bulabilmesi için bu gereklidir tabii ki. bütün herşeyin sonucunda hayatta herkes eşit haklara sahip bizimde cinsiyet veya statü gibi gereksiz yakıştırmalar buluğ insanalrın haklarını kısıtlamaya vey düşüncesiz ve bencilce davranmaaya hakkımız yokdiye düşünoyrum.

0

insanlar her gün kendini iyi hissetmeye bilir. bazen kendilerini yorgun mutsuz ve halsiz hissederler. ve böyle günlerde ev işlerini yapmak zorunda olmaları onların daha çok motivasyonunu düşürür. bir işi sürekli bir insandan yapması beklenir memelidir. nasıl ki bir evde yemek hep birlikte yeniyorsa o masa hep birlikte toplanan malı ve ev işi de hep birlikte yapılmalıdır. eğer sürekli bir kişi yapmak zorunda olmuş olsaydı o zaman yemeği de sürekli bir kişi yemeli. mutluluk nasıl paylaşılıyorsa, sevgi nasıl paylaşılıyorsa ,üzüntü nasıl paylaşılıyorsa ev işleri de paylaşılmalıdır bence .

1

bence ev işleri mümkün olduğu kadar paylaşılmalı ben bir erkek olarak eşime ev işlerinde de yardım ederi bazen bulaşık bazen makineyle ortalığı temizlerim .bazen yemekte yaparım.hayat müşterek çünkü.pazara bazen birlikte çıkarız.marketten alışverişi bazen birlikte yaparız.çöp atılacaksa ben atarım,bu kılıbıklık değil bence hayatta her şeyi paylaşmaktır.

0

yani tabii ki de ev işini paylaşarak yapmak lazım. eğer eşin yorgun geldi de bir şey diyemezsin ama benim eşim ben hasta olduğumda falan eve süpürge atar. çok şükür o konuda hiçbir şeyin yok ama yardım edilmesi lazım. sonuçta hayat müşterektir. bu ev temizlikçi kadın erkek fark etmez insanlar işlerine yardım edince kılıbık da olmaz ama bazı erkekler ben kılıbık mıyım diyor ama bence çok yanlış bir düşünce sadece ev işleri kadına ait olan birisi değildir. hani insanlar neden böyle düşünüyor gerçekten anlamış değilim ama benim eşimin bana her seferinde yardım eder. yani ben o konuda gerçekten de çok şanslıyım diyebilirim gerçi bazen yardım etmez çünkü yorulduğunu falan söylüyor ama ben gene de yap dersen de yapar yani.

0

hayat müşterektir tabikide iş bölümü mutluluğu getirmektedir