0

iyi insanlar iyilik yaptıkları için bazen zor durumda kalabiliyor ve bu konuda da ciddi sorunlar yaşayabiliyorlae yani bir ile karıştığını zaman iyilik yapmak için bile olsa sonra siz kötü olabiliyorsunuz bence en iyisi birşeye etliye sütlüye karışamamak açıkcası. iyi insanlar genellikle iyi oldukları için sorun yaşarlar zaten karşındaki insanı krımmak çin elinden geleni yapar ve çözüm yolu üretmeye çalışırlar yardımseverdiriler çeşitli fedakarlıklar yaparlar ve sonunda karşılığını da misliyle öderler yani bir anda kötü olabilirler veya iyi oldukları için bile sırf kötü muamele görebilir ya da sorun yaşayabilirler. kötü insanlar genellikle bu tür durumları çok umursamadıklaeı ve takmadıkları için belkide sorun yaşamazlar onlar için kolaydır nası olsa herşey halledilir rahattırlae o yüzden ancak iyi insanlar bunu düşünür kendilerine dert ederler.

1

iyilikten maraz doğar diye boşa dememişlerdir. her iyiliğin bir karşılığı vardır denmesinin arkasında hep iyilik olarak sana dönecektir demek değildir. bazı iyiliklerin karşılığı kötü olarak da döner. onun için iyi insanlar üç iyilik yaparsa biri ona iyilik olarak dönerse ikisi kötülük olarak döner.

0

ben bu dünya da her zaman şuna inandım, kötüleri koruyan birileri var ve iyilerin dünyası bu dünya değil. çevrem de yada kendimden örnek vermem gerekirse hep iyi insan olmak istedim yani hep iyiliği savundum aslında, insanlara merhamet ile yaklaşmayı seçtim her zaman temiz duygular beslerim, samimi oldum yardımcı oldum destek oldum el uzattım. ama bunların hiç birine karşılık olarak verdiklerimin hiç birini göremedim, neden bu dünya da hep iyilik tek taraflıdır diye düşündüm durdum çoğu zaman ben iyiyim ama neden benim hiç bir isim yolunda gitmiyor dedim kendi kendime doluya koyuyorum almıyor boşa koyuyorum dolmuyor diye diye yıllarımı geçirdim hep ama her gün tekrardan aynı sabaha uyandım ve her gün aynı dün gibi aynı saatleri aynı dakikaları rutin hayatımı yaşadım bu dünya iyilerin değil kötülerin dünyası eğer ayakta kalmak istiyor isen kötü olucaksin merhamet olmayacak, düşenin dostu olmayacaksın, asla el uzatmayacak, kimsenin gözünün yaşına bakmayacaksın eğer ayakta durmak istiyor isen böyle olacaksın böyle olmak için cabalayacak bu hale bürüneceksin doğrusu bu .

0

çünkü kötüler iyiler sayesinde hep iyi gözükürler iyi olanlarsa safliklarindan kötü görünürler . ama her zaman tersi dogrudur. iyilik yaparken bir bakmissin hiç günahın yokken iyilik yapıp kötü oluyorsun. ben artık böyle şeylere sasirmiyorum normal geliyor bi yerden sonra insan alışiyor. o yüzden öyle durumlarda allah görüyor gerçeği diyorum takmamaya çalışıyorum en iyisi bu . yoksa kötü olmak yetmiyor gibi üzülen de iyi olanlar oluyor.

0

iyiler bir cok seyi turlu turlu dusundukleri icin sorunlari daha fazla ve yogun yasarlar,kotuler icin ne olacagi nasil olacagi umurlarinda olmadigi icin biraz daha dertsiz gamsiz gozukebilirler.

0

çünkü karşısındakine kötülük yapamadığı için birçok sorun içerisinde kaldığını görüyoruz. tabii ki her zaman iyi olmak gerektiğini düşünenlerden biriyim. karşımızdaki kişi kim olursa olsun ona çok iyi davranmalıyız ve hiçbir şekilde terslemememiz gerekiyor. çünkü eğer onu terslersek kötülük yapmış oluruz ve hiçbir şekilde bunun farkına bile varamayız. bu yüzden her zaman doğal olmayı ve herkese iyi niyet ile karşılık vermeye çalışmalıyız. çünkü insanlar arasında bazen çekememezlik gibi bir durum oluyor fakat bunu görmezden geleceksiniz ve hiçbir şekilde ses çıkarmayacaksınız. eğer bunu devam ettirirseniz siz de iyi niyetten çıkmış olursunuz ve tamamen kötülüğe doğru adım atmaya başlamışsınız anlamı taşır. bu devirde kötü olabilmek hiç de zor değil. bu devirde ne kadar çok az niyetli insan kaldığını hepimiz biliyoruz aslında. böyle kişilerin çok değerli kişiler olduğunu ve hiçbir şekilde onlara kötü şekilde yaklaşmamamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor hepimizin.