1

imtihan inasanların sınanması insanların sınavıdır ve bunun hakkında birsürü cümle vardır. allahım sen beni nası bir imtihana soktun dersiniz sınava giderken hadi ben imtihana gidiyorum dersiniz yani imtihanın kısacası söylenirse sınanma dır sınanma ise imtihanın eş anlamı ama bir değişiğidir oda bir imtihandır ama en çok sınanmayı kullanırız biz .

1

imtihan sinav demektir. bizde bu dunya aleminde bir sinavdayiz

0

imtihan kavramını iki türlü değerlendirebiliriz, ilki inancımızla doğrudan alakalı olarak yaşantımızda karşılaştığımız sıkıntılar, ikinci olarak ise eğitim penceresinden baktığımızda, gelişmek için atladığımız yıktığımız aştığımız engeler olarak tanımlanabilir.

0

imtihanın sözlük anlamı sınav olması gerekiyor. arapça kökenli bir kelime olabilir,

0

sınav demektir aldığın kararlar senin imtihanın olabilir verdiğin cevaplar düşündüğün düşünceler imtihanındır aslında senin

0

imtihan:sınav demektir.
bir de bir duruma direnme, dayanma, katlanma durumudur. güç gerektiren sonuçta bir deneyim kazandıran zor duruma denir.

0

imtihan eski dilde sınav demektir ve günümüzdede hala kullanılır

0

imtihan sınav kelimesiyle eş anlamlıdır. allah insanları dünyada iyiliklerle ve kötülüklerle imtihan eder.eskiden çok yaygın kullanılırdı. ama artık sınav daha kolay geliyor ve sınav kelimesi daha yaygın kullanılıyor.

0

imtihan şu anda okullarımızda kullanılan sınav kelimesi ile eş anlamlıdır. eskiden çok yaygın olarak kullanılan bir kelimeydi ancak şimdi bunun yerini sınav kelimesi aldı. imtihan denince aklımıza sadece sınav yapmak gelmemeli. insanlar birçok konuda imtihan olur imtihanın yeri sadece okul değildir. aslında bu dünya yaşam bir imtihandır .insanlar bir imtihan alemindedir. ve bu imtihanı aleminde insan kendisine doğruyu bulabilmelidir. insanın aklını çeldirecek bir sürü etken vardır ve insanlarla imtihan içindedir. yani aslında biz imtihan kelimesi ile her konuda iç içeyiz.

0

imtihanın eşanlanlısı sınavdır.sınavı şöyle izah edebiliriz kişinin herhangi bir alanda belli bir çaba emek ve çalışma sarf ettikten sonra bu çabalarının sonucunda elde etmiş olduğu öğrenme ya da kazanımlarını ölçmek için yapılan yazılı ya da test usulü yapılan değerlendirme çabalarıdır.böylelikle kişinin ne kadar kazanımı olduğu yada öğrenmesi olduğunu farkına vararak sınavın sonucunda belli bir ödüllendirme sağlanır.

0

yuce allah insanlari dunyada iyiliklerle veya kotuluklerle imtihan eder. zorluklar verir nasil davrandigina bakar. guzellik verir sukur ediyor mu diye bakar. imtihan bizim dunya hayatinda farkinda olmadan yasadigimiz sinavlardir.