0

allah derki ey kulum sen kimi benden daha çok seversen ben onu senin elinden alırım ey kulum ne için ölürüm onsuz yapamam dersen ben seni onsuzda yaşatırım ey kulum her kim ya da iş senin kalbinde benden çok yer kaplarsa senin elinden onu alırım kısacası kimseye çok bağlanmak değer vermek doğru değildir ve şunu sakın unutmayın hayattaki hiçbirşey sizden değerli değil

0

cunku sevmediginiz insanlarin hayatina onem vermiyoruz ve onem verdiklerimiz sadece bize imtihan olabilir. onem vermedigin bir kisinin hayatida senin icin onemli degildir. eğer bu kisi imtihan olacak olursa senin icin uzucu olmaz ve bu yuzden biz buna imtihan diyemeyiz. sevdiklerimizi hep hayatimizda istiyoruz ve inslar değer verdikleri kadar uzulurler.

1

bence, bize sadece sevdiklerimizle imtihan oluyoruz gibi geliyor. çünkü zaten sevmediğimiz bir insanın yaptıkları ya da bize zarar vermesi bizi çok fazla etkilemez. duygusal olarak en fazla sevdiğimiz insanlardan yara aldığmızda daha çok üzülürüz. bu yüzden de her zaman sevdiklerimizle sınanıyor gibi hissederiz. dünyanın en kötü şeyi çok sevdiğimiz ve değer verdiğimiz insanlar tarafından aynı değeri görememektir. biz onlara karşı yapacı olduğumuz halde onlar tarafından kötü muameleye maruz kaldığımızda gerçekten çok yıpranabiliyoruz. maalesef bazen de bizim çok fazla sevip ,değer vermemiz sonucunu karşımızdaki insanlar bunu kaldıramıyabiliyor ve hal ve hareketleri çok büyük değişiklik gösteriyor. egoları kabarıyor ve şımarabiliyorlar. biraz da hayatın kanunu bu galiba. ne kadar çok seversek aldığımız yarada o kadar büyük olabiliyor. hayatım bize verdiği en büyük derste budur. o yüzden herkese hakettiği kadar değer verirsek eğer, onlarla olan sınavlarımızı da çok daha kolay atlatabiliriz bence.

0

çünkü en çok sevdiğimizi üzdüğümüz için. yaradan da bizi imtihan ediyor işte.

0

bu soru çok güzel bir soru tam aradığım soru zaten dünyamızın alma dünyası olduğu için deneme dünyası olduğu için ve bağlandığımız kişilerle sınanıyoruz mesela mesela sevdiğiniz bir kardeşiniz ile kavga ediyorsunuz döküyorsunuz ne derecede nasıl olduğunu sınanıyor ve deneniyor ardından barış yorsunuz iyileşiyor sunuz konuşursunuz aranız çok iyi oluyor bu sayede de denilmiştir almış oluyorsunuz şunu söyleyeyim hayat sunan mahvettin inme hayatı bunu pek takmaz da gerek yok kafanıza yaşamaya bakın derim

0

sevmesiğin biriylede imtihan oluyorsun mesela biriyle tartiştın çok arsız sakin kalman gerek buda bir imtihandır. mesela mahallenizde zihinsel engeli olan var sen sevmiyorsun buda bir imtihandır senin görevin ona iyi bakmak.