0

hemde çok severım karpuz yemeyı karpuz bıldıgımız gıbı yazın yetişiyor ve bı o kadarda çok tüketiyoruz peki her karpuz bır degıldır bırısı arsa karpuzudur bırısı tarla karpuzudur tarla karpuzu pazarda satış olmadıgı ıcın karpuzları daldan koparmaz ve karpuzun ıcıne tam kıvamına gelır ve oldukça lezletlı olur ama arsa karpuzu ıse aynen şöyledır pazarcılar ınsanlara serı mal satalım dıye 1 haftalık karpuzları hemen ınsanların önüne koyar ve taze dıye yutturmaya çalısırılar ve tadı içi pek zaten anlaşılıyor lezletlı olmuyor en ıyısı ve damak tadınız zevkınız güzel ise her zaman ve her zaman tarla karpuzu yemenizi tavsiye ediyorum bızım yan komşunun tarlası var ve bize geitriyor oldukça lezletlı ve ye ye doyamıyorum ama pazardan aldıgımız karpuzlar ıse allah ın nimetini aşalamak gibi olmasın yani kötü tatı tuzu yok derler ya karpuzun içi aynen o kıvamda ve ıkısının arasında oldukça fark var dıyorum.

0

evet karpuz yemeği çok seviyorum ama eskisi karpuzların tadı yok. çünkü karpuzlara değişik aşılar yaparak karpuzun genetiğini değiştirdiler. bu yüzden karpuzlar da eski tadı bulamıyorum. bu yüzden de çok üzülüyorum. ve karpuzun bir de sevmediğim yönü çürümüş karpuzu hiç sevmiyorum.

0

of of yemezmiyim karpuzu yanına peynirle yazın hafif bir yiyecektir.

0

yaz aylarında oldukça tükettiğim bir şeydir. genellikle yemeklerden önce ve sonra yiyorum. özellikle soğuk olduğu zaman daha harika bir şekilde gidiyor. karpuz yaz aylarında oldukça yaygın bir şekilde önümüze gelmektedir ve bolca tüketmemiz gerektiğini düşünüyorum. aşırı tatlı olduğu zaman daha lezzetli bir şekilde damak zevki yaşıyorum. keşke bir an önce yaz ayı gelse de tekrardan karpuz yemeye devam etsek.

0

evet severim yazin sicaginda iyi gider. helede tarlada calisiyorsan ara verince buz gibi yaracaksin karpuzu. yanindada peynir. eskilerden hatirliyorum biraz biraz babamlar tarlaya gittiginde bende giderdim yerdim. su an canim istemedi karpuz. cunku hava soguk. guzel allahim nasil yaratmis işte her sey mevsiminde ve zamaninda guzel.

0

aa illaki, bir de doğal karpuz ise doyum olmaz... kabak aşılı olmamalı.. yanında beyaz peynir de olursa hayır demem.