0

arkadaşlar aşure çorbası çok seviyorum aşure çorbası hangi ayda yapıldığını unuttum ama aşure çorbasının tadı çok güzel içine konulan çeşitli malzemelerle yapılan bir çorbadır kuru üzümden tut tarçına kadar içinde bulunuyor ve tadı çok lezzetli bu yüzden aşureyi çok seviyorum aşure çorbası ve açısından önemli bir yeri var aşure çorbasının pişirip 40 tane komşunuza dağıtmamız gerekiyormuş ben küçükken annem aşure çorbasını pişirip benimle komşularımıza gönderiyordu hepsine pay edip veriyorduk bu da bizim komşularımız takip aramızda hala güçlendiriyordu ve çevremizdeki insanlar da bunu yapıyordu toplumun birlik ve beraberliğini oluşturmak için daha da bağlı mak için atalarımız öyle etkinliklere daha da çoğaltıyormuş ama aslında çok güzel bir şey insanlar birbirleriyle yardımlaşması gibi oluyorlar ve bu da gerçekten çok güzel bir şey bunu kim icat ettiyse hep olduysa ondan allah razı olsun aşure günleri yaklaşıyor bu yüzden hepinize hayırlı günler dilerim.

0

evet aşure yemeyi çok seviyorum. ve aşure ayı gerçekten benim için çok anlamlı ve manidar bir aydır. annem küçüklüğümüzden beri her aşure ayı geldiğinde aşure pişirilir ve evde kur'an tarzı bir sohbet yaparlar. daha sonra eve gelen misafirlerle birlikte aşureler yenir kuranlar ,okunur ve dualar edilir. kalan aşure de gelmeyen komşulara dağıtılır. bu yüzden küçüklüğümden beri aşure ayı ben de çok önemli bir aydır. ve aşure ayının bir diğer önemli de zaten peygamber efendimiz evinde yiyecek hiçbir şey kalmadığı için bir sürü malzemeyi karıştırarak aşureyi ortaya çıkarmıştır. o yüzden aşure ayında bütün müslümanlar peygamber efendimizin bu yaptığı karışımı yani aşureyi yapar ve kur'an okunarak dualar ederler. aşurenin tadı da bence gerçekten nefistir.

0

ben aşure yemeği hiç sevmiyorum ayıp olmasın diye suyundan alırım o kadar ben normalde de o kadar karışık içinde çok malzeme olan şeyleri yiyemiyorum zaten . ama aşureyi hiç sevmiyorum kokusuna falan bayılırım ama görünce bütün yeme hevesim gidiyor.

0

kim sevmez ki aşureyi? bide kışın sıcak sıcak yiyeceksin. miss.