1

2.020₺ asgari ücret alsaydınız neler yapardınız?

yani bu parayi nasil degerlendirirdiniz bir ay icerisinde.

6 cevap
1

bozdurur bozdurur harcadım. yapabilecegin şeyler çok basit 1000tl ev kirası 205 tl yol parası 300 tl elektrik şu faturası 200 doğalgaz faturası 50 tl telefon faturası geriye kaldı geriye sanırım 265 tl kaldı böl 30 a 8.8tl kalıyor geriye günlük. evde 2 çocuk 2ebeveyn toplam 4 kişi . kelle başı günlük 2.2 tl ile karnimi doyurmanin yollarını arardim

0

eğer ben asgari ücret olarak 2020 tl alsaydım mesela şu anda evli değilim ya ilk olarak kredi borcu oderdim. yani okuldan aldım kredi borcunu ödemeye çalışırdim.en az ayda 400 tl para ödemem gerekiyor. daha sonra 1000 tl kira verdiğimi düşünürsek 1400 tl oraya gidecek benim mutfak masrafım var yakacağım var ,elektriğin var var da var yani. ben bunları nasıl para yetiştireceğim 2020 tl asgari ücretle ileride evli olduğunuzu düşünün çoluk çocuğum olacak para sıksıkıntısı cekeceğim bir sürü sıkıntı olacak. ben ev alamayacak mıyım ?araba alamayacak mıyım? eşya alamayacak mıyım ? 2020 tl asgari ücret çok az bence.

0

şuan nişanlı olduğum için çeyiz için birşeyler toparlamaya çalışıyorum. malum yeni ev,yeni eşyalar... mutfak eşyalarımı teknolojik aletleri toparlamaya çalışıyorum. senet sepet onlara gidecek hep... ondan sonrası allah kerim.

0

2020 asgari ücret alsaydım 800 kira veriyorum,300 doğalgaz faturası 140 elektrrik faturası 60 su faturası 100 internet faturası 30 cep telefonu faturası kaç etti 1430 lira bunlara ilave 70 lira ulaşım diyelim 1500 lira.daha market var pazar var kıyafete bile para kalmadı.çocuk yok gibi düşündüm birde okuyan çocuk varsa onu hiç sayma artık

1

şu anda çalışmıyorum ama eğer çalışmış olsaydım eğer asgari ücrete gelen zam gerçekten iyi bir rakam.ben bu kadar zam yapılacağını kesinlikle tahmin etmiyordum en fazla 1800 ve 1850 lira aralığında bir tutarda kalacağını düşünüyordum. eğer şu anda çalışıyor olsaydım eğer elime geçecek olan 2020 tl maaşla öncelikle şu anda hala devam etmekte olan ve babamın ödediği öğrenim kredisi borcunu taksitlerini öderdim. onun dışında zaten ailemle yaşamış olduğum için biraz ile onlara evin ihtiyaçları için harcamada bulunurdum. kardeşimi düzenli olarak her ay harçlık verirdim. kendi kişisel ihtiyaçlarımı karşılardım. eğer ay sonunda hala cebimde para kalmış olursa da kalan parayı hem bir kenara atarak ilerisi için biriktirmeye çalışırdım. ama şu anda ekonomi o kadar sıkıntılı bir durum da ki her şeye zam gelmiş durumda. ayın sonuna kadar belki de cebimde hiç para bile kalmayacak durumda olabilirdim diye düşünüyorum. şu anda asgari ücrete bu kadar zam geldiği için nedense işsizliğin fazlaca artacağını ve işverenlerin eleman azaltma yoluna gireceğini düşünüyorum. ya da işverenler her zaman yaptıkları gibi çalışanlarına asgari ücret değil asgari ücret veriyormuş gibi göstererek çok daha düşük bir maaş vermeye devam edecekler. zaten genel olarak bu durum yapan çok fazla iş yeri var.

0

normalde 1604 le borçlar uxu ucuna yetiyordu. gene bu parada burçlara gider belki az da olsa cebimize harçlık kalır dicem ama ben anlamıyorum bu işi 1400 alırken de borçlar ucu ucuna gidiyordu 1604 oldu hala aynıydı şimdide pej birsey değişmez maaşı al eve gelene kadar gene cepte para kalmaz.