0

bence belirli sehirlerde cok fazla kasmazsan, yani boyle cok gezme meraklisi olmayip ailenle arada filan disari ciksan bence cok fazla zoelamaz. ucu ucuna gecinilebilir bir asgari maasla. ama buyuksehirlerde bu durum icin ayni seyi soyleyemeyecegim. cunku basli basina kira derdi oluyor buyuksehirlerde yasayanlarin. asgari ucret alan kisi birikim yapamiyor ki zaten hani ev alsin, eminevim tarzi sistemlere girdin diyecegim ama o bile sikinti yani. tek asgari ucretle kiradaysan ve bekarsan belki bid nebze. evinin kirasini odersin, ufak tefek karnini doyurup faturani odersin. anca ona yetiyor para. ama evli ise bu büyükşehirde yasayan kisi kendi evinde ya da anne babasinin uzerine olan evde oturuyorsa yine bir nebze, gezip eglenmeden disari cikip sinema yapmadsn anca gecinir. yoksa kirada olan asgari ucretli ve evli habire kredi kartina dayanir. bu da kacinilmaz kredi karti borclari demek. yasadigin sehre gore ve medeni haline gore deisiyor asgari ucretin yeterli olup olmamasi. valla ne olacak bilmiyorum. bende issizim mesela. suan bekarim ve ailemle yasiyorum, suan icin bir sikinti olusturmayabilir ama. evlendikten sonra ne olur bilemem yani. o yuzden arkadaslar. ek gelir elde etms imkaniniz varken birseylerle ugrasin, bir yerden tutunun ve ek gelir saglamaya calisin. yani ben internetten kitap satisi yapmaya calisiyorum suan ama elimde mesela 12 kitap mi ne var. 12 kitap olunca tek tuk alici cikiyor ve bir tane bilemedin ayni anda 2 tane filan aliyor alan kisi mesela. elimdeki kitap aayisini biraz arttirmaya calisacagim ve kitaplarin yanina satabileceğim suan kece ayrac yapiyotum. maksadim daha fazla ürün satisi yapip en azindan para kazanmanin zevkine varmak istiyorum acikcasi. kendi kifabevimi acmak ostedigim icin bu yola basladim brn. kimse umitlerinden vazgecmesin. herseyi zamana birakmak lazim. mesela ilk zamanlsr hemen hemen bu kadsr kitabim varken kimse soemuyordu kitaplari. ama simdi almasalar bile soruyorlar. demwk ki kitap cesidini daha iyi tutarsam daha iyi satis yapabilirim.

0

ben asgari ücreti yeterli bulmuyorum çünkü herşey çok pahalı ve geçim zor asgari ücret biraz daha yukseltilmeli bence.

2

eğer geçen sene ki enflasyon oranı olsaydı hiç fena bir rakam değildi ama bu sene ki rakamların karşısında eridi bitti bile gelen zam. paramızın kıymeti kalmıyor gerçekten. gelen zam çok gibi görünüyor ama hayat da çok pahalı. yakında ikinci dünya savaşı sonra almanya gibi bir kasa parayla bir ekmek alma derecesine kadar kıymetsizleşmez inşallah paramız. piyasalar bir an önce düzelir de yüzler güler. soğan 10 lira patates 7 lirayken nasıl olacak bilmiyorum ama yaşam varsa umut da vardır.

0

ülkemizde belirlenen asgari ücret 2020 tl dir. bu miktar büyük illerde sıkıntı oluştursa da daha küçük illerde şartlar daha uygun ve geçimi kolaydır.