0

öncelikle 200gr tel kadayıf , 150gr tereyağı , 150 gram dil peyniri (künefe peyniri olarak da adlandırılır) , 1 tatlı kaşığı pekmez (mecbur değil ama nar gibi kızarmasını istiyorsanız gereklidir ).

1

künefe için gerekli olan malzemeler tel kadayıf tuzsuz tereyağı ve künefe peyniridir. ayrıca üzerine hazırlayacağımız ve dökeceğiniz şerbet içinde şeker ve su gerekiyor tabii ki. künefe yapmak için de öncelikle tel kadayıf teli içerisine eritmiş olduğunuz tereyağından döküyoruz ve güzelce tiftik tiftik yapıyoruz bütün tereyağı tel kadayıflı ulaşmasını sağlıyoruz ardından tel kadayıfları yağlanmış olan künefe tepsilerinin içerisine ince bir tabaka halinde iyice bastırarak her yerine yerleştiriyoruz. üzerine ince ince doğranmış olan özel künefe peynirinden geziyoruz ve tekrardan peynirlerin üzerine aynı şekilde tel kadayıfları iyice bastırarak yerleştiriyoruz. künefeyi ocak'ta ya da fırında pişirerek piştikten sonra yani üzeri güzelce kızardığında fırından alarak künefe sıcakken ve şerbet soğukken üzerine direkt olarak döküyoruz ve şerbetini çektikten sonra kaymak dondurma ya da üzerine antep fıstığı dökerek servis ediyoruz.

0

künefede kullanılan malzemeler; tel kadayıf peynir tabi künefe icin özel bir peynir olması gerekiyor. daha sonra bakır kap . künefeler için özel bakır bir kap var onları kullanmamız gerekiyor .yaptığımız künefeye şerbet, künefenin içine koymak için fındık fıstık olabilir ve en son kunefeyi süslemek için üstüne dondurma gerekiyor. ben size künefenin tarifinide vereyim .künefe yaparken bakır kabın altıni önce bir güzel yağıyoruz tereyağı ile. daha sonra 1 kat tel kadayıfı döşüyoruz ve bir kat döşedikten sonra içine özel olarak künefelik peynirdrn koyuyoruz. arasına ceviz ,fındık, fıstık koyuyoruz. tam olarak bilmiyorum hangisi daha çok kullanılıyor ama sanırım antep fıstığı kullanıyorlar.daha sonra tekrar alıyoruz üstüne tekrar tel kadayıfı ekleyerek üstüne bir güzel bastırıyoruz. daha sonra bunu kızartıyoruz .önce alt tarafı kızarıyor daha sonra bunu bir tepsiye döküyoruz ve bakır kabı tekrar yağlayıp kızartiyoruz çeviriyoruz ve iki tarafida kızarıyor üstüne sonra dondurma koyarak servis yapıyoruz.

0

tel kadayıf, peynir ve şerbet şeker su ve limon

0

tel kadayıf, peynir ve şerbet. şerbet malum şeker,su ve limon