0

bence çocuklar evde anne ve babasindan sevgi goremedigi icin kacarlar.evde anne ve baba kendi aralarinda kavga ettikleri zaman çocuklar buna şahit olur ve bunalip kacarlar.ozellikle ergenlik doneminde ki cocuklar psikoloji nedeniyle kacabilirler.daha sonrasında okulda arkadaslariyla ogretmenleriye veya mudurle herhangi bir tartismaya girdiyse kendini kotu hissedip evden kacabilir.cocuklariniza sevgi saygi gostermezseniz evde kacarlar.cocuklariniza cok iyi davranin.sevgi gosterin.onlari kendinize sevdirin.aksini yaparsanız daha sonra pisman olursunuz

0

çocuk evde daralıyorsa ve çocuğa hiçbir şekilde bir şey yapması için izin verilmiyorsa, çocuğu sıkarsanız ,çocuk tabii ki de evden kaçar çıkmamız lazım gereken yerlerde gerekli izinleri vermeniz lazım ve yapacağı yanlış şeylerin neden yanlış olduğunu ona güzel bir şekilde anlatmamız lazım yoksa çocuk evden de kaçar farklı yollara da gider kötü yollara da düşer ve buna asla engel olamazsınız. daha sonrada çocuk suçlama hakkınız yoktur .çünkü bu sizin suçunuz dur o yüzden çocuğunuzu sıkmayın ama çok da serbest bırakmayın gereken yerlerde gerekli izinlere verin ama istediği bir şey yanlış ise onun neden yanlış olduğunu çocuğunuza güzelce anlatın ki o da bir daha istemesin ve yapmasın .yani çocukları yetiştirebilmek sizin elinizde çocuğun evden kaçması bile sizin elinizde olan bir şey güzel yetiştirmekle alakalı bir şey bu.

0

çocukların evden kaçma nedenleri en başında baskı gelmektedir. anne veya babanın yapmış olduğu baskılar, çocuk psikolojisini oldukça derin etkilemektedir. aile içinde huzursuzluklardan da kaynaklanabilir açıkçası. aile içi şiddetli geçimsizlik de en büyük faktör olarak görülmektedir.ailedeki şiddetli geçimsizlik ve aile baskını, dışarıda ki çevrelerinde görmemesi, çocuk psikolojisini de olumsuz yönde etkileyip daha farklı ortamlara geçiş yapmasını sağlamaktadır.

0

özgür ve hür olabilmek, merak ve bir de ailede büyüklerden baskı var ise bu baskılardan kurtulmak ve rahatlamak için kaçarlar.

0

çocukların evden kaçmasının sebebi tamamen anne ve babalarıdır. çocukları belli bir yaşa kadar çok serbest yetiştirilip ondan sonra disiplinize etmeye kalkarsan durum bozulur ve çocuklar bunalıma girer. evden kaçmayı geçtim. intihar edenleri bile oluyor. allah korusun . onun için anne ve baba çocuk eğitimine dikkat etmek zorundadır.

0

aslında çocukların evden kaçmasını birçok nedeni olabilir özellikle de anne babaların kendini göstermiş olduğu öfkeli durumları ve hiçbir şekilde onunla ilgilenmemeleri bu durumun başlıca sebepleri olabilir diye düşünüyorum. çocukların evden kaçmasını birçok nedeni olabilir özellikle de eğer ki aile içinde şiddet varsa ,hiçbir şekilde anne baba onun ilgilenmiyorsa özellikle de ergenlik çağında sürekli kaçma olabiliyor maalesef. eğer ki evden kaçma sürekli olursa burada bir durum vardır sorun vardır yani bir çocuk psikiyatrisine götürülerek en azından ondan yardımcı olabilirler anne babalar yoksa hiçbir şekilde sürekli evden kaçar geri döner veya hiçdönmez yani gerçekten çok kötü yollara düşebilir diye düşünüyorum. bazı çocuklar da artık kendini sürekli evden kaçma sürekli ve sürekli şekilde aynı şekilde devam ederler sonra eve dönerler tekrar kaçarlar yine eve dönerler burada gerçekten çok büyük bir sorun vardır o yüzden dikkat edilmelidir anne babalar. özellikle de anne babalar eğer ki fakir iseler burada çocuk arkadaş çevresi eğer ki zenginsin onlarda uzaklaşabilir evden kaçabilir fakir oldukları için kendine yediremez. o yüzden de gerçekten çok büyük sorunlar yaşayabilirler anne babaların burada devreye girmesi gerekir sevgilerini göstermesi gerekir mi ona karşı nasıl davranacağını iyi bilmesi gerekir özellikle de yoksa hiçbir şekilde evden kaçması nedeniyle bulamazlar. eğer ki çocuk evden kaçtıktan sonra onunla anne babalar iyi bir şekilde oturup karşılığını konuşması gerekir.onun neden kaçtığını bir sıkıntısı varsa kendilerini söyleyeceklerini ve hiçbir şeyin ondan daha değerli olmadığını ona söylemelierdir özellikle.yoksa eğer ki böyle konuşmaz derse anne babalar sürekli çocuk evden kaçar ve hiçbir şekilde bu duruma atamazlar yani ömürleri boyunca sürekli çocuk evden kaçan ve bazen hiçbir şekilde gelmeyebilir de ileriki yaşlarda.özellikle de eğer ki baba içki içiyorsanız sürekli, anne babasını hiçbir şekilde sevmiyorsa, annesine sürekli şiddet uyguluyorsa burada bir travma olabilir çocukta o yüzden de bu durumları görmek istemediği için evden kaçabilir. bu çocukları maalesef ki genellikle anne veya babası iyi olmadıktan sonra bir şiddet olduktan sonra hiçbir şekilde geri dönüyorlar ve sürekli arıyorlar çocuk artık kendi hayatını yaşamaya çalışıyorum kötü insanlarla bile karşılaşabiliyorlar o yüzden gerçekten anne babalara çok iyi bir iş düşüyor burada.anne babalar çok dikkatli olmalıdır çocuklarına sürekli evden kaçıyorsa onlarla oturup konuşmalı,ananın neden evden kaçtığını bulmalıdır ona en azından güvence vermelidir ,eğer ki bir sorunun varsa kendine söyleyeceklerini söylemelidir yani çocuğu en azından bir güven vermek gerçekten çocuğu çok rahatlatır ve hiçbir şekilde bir daha evden kaçmaz.yoksa çocuk sürekli evden kaçar daha sonrasından ileriki yaşlarda hiç bir şekilde eve gelmez ve onlardan uzaklaşır kendi hayatını kurar.

0

çocuklar anne ve baba tutumlarından, aile içi şiddetten, kavga ve küfürden dolayı uzaklaşıp kaçabilirler. tek sebep bunlar değildir. okulda yaşanan bir olay, yapılan bir hata, ailem duyarsa beni öldürür, beni döver, beni okula göndermez tarzında düşünmeleri de evden kaçmaya sebep olabilmektedir. çocukların anne ve babasının kesin çizgileri olduğunu düşünerek yaşadıkları bir sorunu ailelerine bahsetmemeleri daha büyük sorunlara sebep olabilmektedir. aileler çoğu zaman eğer bunu yaparsan, eğer şunu içersen, eğer şununla görüşürsen gibi cümleler yerine onu anlamalı, her ne olursa olsun kendilerinin onlar için oldukça değerli olduklarını hissettirmeleri gerekir. ne yaparsalar yapsınlar en değerli olduklarını onlara hissettirmeleri gerekir. böylece çocuk kendini güvende hisseder ve ailesi sorunlarını ve dertlerini paylaşır. sadece görev çocukta değil anne ve babaların tutumları da evden ve anne babadan uzaklaşmasına sebep olabilir.

0

çocukların evden kaçmalarının en büyük temel sebebi anne babanın anlayışla yaklaşması ve anne babanın çocuğa sürekli baskı uygulamasından kaynaklıdır.

0

çoçuklar anne ve babadan çok baskı görüyorlarsa birde arkadaş çevreleri kötüyse evden kaçarlar.anne baba arasında da sık sık kavga dövüş varsa bundan bıkan çocuk evden kaçabiliyor.