0

nasıl yetmez yahu. koskocaman iki bin lira. ev kirasını bin lira deseniz. kışın aylık 400 lira doğal gaz gelse yüz lira elektrik gelse cebinize beş yüz lira kalıyor. çoluk çocuğu okutmazsanız hatta çocukları boyaya işportaya yollarsanız çok rahat geçinirsiniz yahu. iki bin lira dediğiniz şey bir milletvekili maaşının 20 de biri. devlet size bu kadar çok para veriyor geçinmeyi bilmiyorsunuz. şükredin azıcık. siz iki bin lira ile geçinemiyorsanız 30 bin alan millet vekili nasıl geçinsin.

0

valla zami neye gore ne sekilde yapiyorlar bilmiyorum ama zor gercekden zor bu kadar kotumu turkiyenin hali herkeze yardim edecek gucumuz varken bizim bir kendi halkimiza insanimiza kwndi dostlarimiza zam yapamiyoruz cok yazik bizlere

1

asgari ücretin yeterli evet diyenin aklında şüphe duyarım, nasıl yeterli olabilir ki? üç kuruş verdikleri, insanlar bu parayla ev idare etmeye çalışıyor.. bunun kirası var, faturaları, mutfak gideri, çocuklar varsa onların ihtiyaçları.. çok zor.. kim bilir neler yapıyorlar, aklım almıyor cidden.. bu ilkede bu kadar haysiyetten uzak, düşük ücret alanın yaşantısını anlayamayan ne çok siyasetçi varmış.. insan değil bunlar ciddi insan değil.. nasılsa tuzları kuru ya.. umurlarında mı, kendilerinden başka kim ne yapar, ne eder...

1

bence şuan asgari ücret yeterli değil. asgari ücretle ev geçindiren insanlar var çevremde ve geçinemiyorlar. günümüzde her evde en az iki çocuk var bunların kıyafeti, yemesi, içmesi, okul masrafları var. kira ödeyen insanlar var ve bu para yeterli değil.

0

hayır yeterli değildir. bekar bir insana yeterli olabilir ama iki kişilik veya üç kişilik bir aile için yeterli olmaz. bir aile küçük bir şehirde yaşadığını farz edelim; küçük şehirlerde bile artık 500 tl den aşağı eli ayağı düzgün, oturacak ev yok, her ay bu ev kirasını ödüyorsun kaldı sana 1100 tl, her ay 4 kere pazar alışverişi yapıyorsun 100 liradan 400 tl kaldı sana 700 tl, her ay elektrik, su, doğalgaz faturaları var onda en az 200 diyelim, 200 tl yi geçerde, kaldı sana 500 tl. her ay en az bir market alışverişi var, gözle görülen et,bulgur vs birşey bile almazsan en az 200 tl harcıyorsun kaldı sana 300 tl, o ailede birde yetişkin çocuk varsa aylık 100 tl de ona veriyorsun kaldı sana 200tl. o 200 tl ile borçları mı ödeyecen yoksa kafa dinlemek için birşeyler mi yapacaksın.

0

yeterli degil yeterlı olması ıcın en az 3 bın tl olması sart baska sekılde kurtulus yok duzelır ıns

0

asgari ücret hiç yeterli değil bir an önce yükseltilmeli

0

kesinlikle yeterli değil. kirada oturup 2 3 çocuk büyüten bir insan nasıl olsunda hepsine yetiştirsin ? herşeye zam bu devirde.

0

nasıl yeterli olsun insanlar ev geçindiriyor asgari ücretle ev gecindrmek çok zor zaten herşeye zam gelmiş 200 250 arası zaten pazara veriyorsun herşey pahalı oldu asgari ücret yükselse dahada zam gelecek herşeye

0

suan ülke sartları bu maasın yeterli oldugunu söylemek için müsait diğildir. bu ekonomik dönemde bir aile bu ücret ile gecinemez. en az 2500-3000 tl olursa aileler daha iyi gecinir. cumhurbaşkanı bile 54 binlira ile geçim sıkıntısı yaşadıgı gerekcesi ile 75 binlira maasa sahip oldu. 54 binlira maas ile gecim sıkıntısı yaşadıgını düşünenler, bizim 1600 ile gecim saglamamızı beklemektedir. bu düzeyde adalet sisteminide anlaya bilirsiniz.

1

asgari ücret yeterli değil.çünkü asgari ücret ülkemizdeki alan kişilere büyük oranda yetmiyor.hatta bu para alındığında direk ilk haftada bile bitiyor.bu para ile ev geçindirmek çok zor.ülke dışındaki asgari ücretleri görseniz daha fazla orada.

1

asgari ücret yeterli değil tabiki çünkü günümüzde küçük su bile 1 lira olmuşken ve ev kiraları 1000 lirayı geçmişken bu yeme içme yi de bunun üzerine eklersek yeterli değil tabiki.

1

asgari ücret kesinlikle yetersiz 1600 kime yeter ki ev geçindiren bir bireye asla yetmez

1

aslında yeterli değil. malesef emeklerimizin karşılığını göremiyoruz. çalıştığımız yerlerde biz olmazsak iş yapamayacaklar aslında bunu hiç düşünmüyorlar ama. işte gel gelelim işverenlerinde çoğu şerefsiz olabiliyor.

1

tabini yeterli değil ev kirası olmuş 1200 ne ter be içer insanlar

1

asgari ücret yeterli diyen kimse yalan söylüyordur. ev kirasının 1000 tl olduğu bir yerde ve asgari ücretin 1600 tl ise nasıl yetecek bu. bir de bu kişi evli ve çocuk sahibi ise hiç yetmez.

1

tabi ki yeterli değil, enflasyon bu derece artmışken nasıl yetsin