0

sosyal medyanın yaygınlaşması üzerine ve android telefonların geliştiği bir dönemde sadece hayatımızı buna adıyoruz şuan bile bu yazıyı yazarken sonuçta sosyal mecrada yazıyorum burdan anlaşılabilir ne kadar değerli olduğu. :)

0

çok yanlış ama resmen hayatımız ile iç içe sosyal medyalar. sosyal medya kullanıyor olsamda çok saçma geliyor ya ben öyle yapmıyorum ama şey yapıyorlar ya yediğini atıyorlar giydiğini atıyorlar bize ne yani bunlara çok sinir oluyorum millet sizin ne yediğinizi ne içtiğinizi merak etmiyor kesin bence böyle şeyleri

0

sosyal medya hayatında önemli bir yere sahip fakat devamlı girip baktığım bir yer değil eskiden daha sık girerdim . şu an öyle devamlı bakmıyorum bazen kapatmak istiyorum ama elim gitmiyor can sıkıntısından vakit öldürmek için girdiğim zamanlar oluyor boşluklarda.

0

benim icin tabiki onemli bir yerdedir sosyal hesaplar .benim musterilerim benim sosyalar hesaplarimda elliott,skype,whatsap,facebook,instgram gibi sayfalardan bulan vede bana ulasan die hep aktifimde hemde.

0

sosyal medya benim hayatımda neredeyse hiç etkili değil .çünkü sosyal medya kullanmıyorum. kullanmayı da düşünmüyorum çünkü sosyal medyada yararlı bulduğum şeyler evet tabii ki de var ama dezavantajlarına baktığımda bütün yararlarının önüne geçiyor. sosyal medya başlı başına aslında zaman kaybı. gençler aktivite yapmak veya kitap okumak gibi daha kıymetli işler yapmaktansa zamanlarının bir çoğunu sosyal medya da geçiriyorlar. bu yüzden sosyal medyayı zaman kaybı olarak görmekteyim. ve sosyal medya gençlerimizin hayatının neredeyse ortasına yerleşmiş durumda sabah kalkıp ona giriyorlar akşam yatıncaya kadar onda duruyorlar. sosyal medyada takılmak yerine haber okusalar en azından ülkemizdeki olaylar hakkında bilgiler bilgilenmiş olurlar. sadece bununla da kalmıyor sosyal medya gençlerimizi birbirine özendiriyor. gençlerimiz birinde gördüğü kıyafeti almak istiyor ve kendisinin durumu olmasa bile ailesine bu konuda baskı yapıyor aile bu durumda zor duruma düşmüş oluyor. sosyal medya yüzünden gençlerimiz içinde bulunduğu yaşamı beğenmemeye başlayıp farklı arayışlara yöneliyorlar. daha sonra henüz olgunluğa erişmemiş gençlerimiz oradan tuzaklarına düşürmek için insanları kandıran kişilerin tuzağına düşüyorlar. sosyal medya aracılığıyla arkadaş ediniyorlar ve hiç görmediği insanlara güvenip buluşmaya gidiyorlar. bunun gibi sosyal medyanın toplumumuza daha birçok zararı bulunmaktadır. sosyal medyanın toplum olarak hayatımızda çok büyük bir etkisi vardır.

0

sosyal medyanin bence hayatimiz da ki etkisi cok buyuk,dusunsenize oradan bile asik olabiliyorsunuz:d

0

sosyal medya hayatımızı oldukça yaygın bir şekilde devam ediyor şu anda. herkesin elinde bir telefon ve şu anda herkes telefona kitlenmiş bir vaziyette oluyor. hiçbir şekilde eski muhabbetler olmuyor be eski samimiyeti hiçbir kimse de göremiyorum. onun için sosyal medya aslında çevremizden uzak olması gerektiğini düşünüyorum. aslında eski zamanlarda samimiyet ve sohbet daha farklı olduğunu görüyorduk. büyüklerimiz her zaman bizi anlatırdı ve akşamları ve sabahları genelde hep birlikte olurlarmış. ama şu anda tam tersi herkes kendi evinde hiç bir yere çıkmak istemiyor ve çevreniz iyice dağılmış durumda. eski samimiyetleri olmadığı için sosyal medyaların ne kadar yayıldı anlamına geliyor bence. bunun için sosyal medyayı biraz olsun hayatımızdan uzaklaştırmamız gerekiyor ve sadece arada sırada bakmamız doğru olur. şu anda bir misafirliğe gittiğimiz zaman 5 10 dakika kadar bir sohbet geçiyor halimizi hatırımızı soruyorlar ve sonra herkes telefona gömülüyor ve sosyal medya üzerinde takılmaya devam ediyor. eğer bu durumlara geleceğimizi bilseydik teknolojinin fazla gelişmesini istemezdim açıkçası. eski samimiyet ve sevgiler artık kalmadığını hepimiz görebiliyoruz. bu yüzden telefonları ve teknolojik aletleri ne kadar çevremizden çok uzak tutarsak hayatta iç içe oluruz.

0

vallahi bana göre sosyal medya her insan hayatında çok fazla yer kaplıyor. aslında çok güzel bir alışkanlık değil yani..bakmalıyız tabii ki durumlardan olaylardan haberdar olmalıyız ama kendimize tamamen sosyal medyaya vermek bana biraz saçma geliyor. sosyal medyadan uzaklaşmak için zaten sorumaniye biraz zaman harcıyorum ..fazlası zarar derler ya her şeyin fazlası zarar gerçekten de her şeyi ölçülü kullanmalıyız .çünkü sosyal medya biliyorsunuz ki siz de takdir edersiniz ki bağımlılık yapıyor ve gözüm hiçbir şeyi görmüyor çok fazla vakit harcıyoruz ve zamanımızı boşa gidiyor diye düşünüyorum.

0

sosyal medya gerçekten hayatımızda büyük bir öneme sahip artık insanlar sürekli sosyal medyada takılma peşindeler. sürekli fotoğraf paylaşma ,sürekli bir yerlere gidip onların fotoğrafını çekip koyma yani gerçekten sosyal medya çok artık günümüzde çoğalmaya başladı.insanlara artık sosyal medyayı hayatının bir parçası olarak görüyor günün her dakikasında veya saniyesinde artık insanlar maalesef ki sürekli ya ınstagram'a giriyorlar, whatsapp'a giriyorlar ya da twitter'da ne olmuş ona bakıyorlar,facebook'ta kim ne yapmış ona bakıyorlar yani sürekli artık sosyal medyada takılma peşindeyiz.sosyal medyayı aslında en azından faydalı olarak faydalı bir yer olarak görürsek gerçekten çok faydalı olacak bizim için en azından oraya harcadığınız zamanı daha iyi bir şekilde harcayabiliriz. en azından sosyal medyayı mesela instagram'da kendi alanındaki bir şey hakkında 1 blog açılarak her gün oraya en azından yazabiliriz bir şeyler. gerçekten sosyal medya mesela instagram'da artık insanlar bir sürü şey yaparak para kazanabiliyorlar mesela bir blog açıp en azından oradan para kazanabiliriz farklı insanlarla tanışabiliriz yani farklı insanlara faydamız olur en azından.artık sosyal medyada günübirlik fotoğraf paylaşıyor insanlar arkadaşlarıyla kendilerini ailelerini yani gün içerisinde kiminle en çok vakit geçiriyorsa onunla bak bir fotoğraf paylaşıyor ve sürekli fotoğraf paylaşma derdindeler artık insanlar. yani bir kafede yemek yiyor onu çekiyor, arkadaşına kızıyor onu paylaşıyor,yürüyor onu paylaşıyor ,yemek yapıyor onu paylaşıyor yani günün her anında artık insanlar paylaşma derdindeler artık utanmasalar tuvalete girdiklerinde bile neredeyse çekip koyacaklar yani. o yüzden sosyal medya en azından birazcık sürekli fotoğraf paylaşarak geçirmeliyiz en azından faydalı şeyler yaparak vakit geçirmek gerçekten çok önemli o yüzden sosyal medyayı birazcık hayatımızdan çıkarmalıyız diye düşünüyorum en azından sürekli orada takılmamalıyız onun yerine en azından bir kitap okuyabiliriz ,bir hobi edinebiliriz yani birçok şeyi yapabiliriz.