0

cildin nemli yapmak için yüzüne her gün zeytinyağı sürebilirsin. mesela türk kahvesinin telvesi ve zeytinyağını karıştırıp yüzüne her gün yapabilirsin. yüzünü yıka sonra ılık suyla sonradan nemlendirici sür. gerçekten çok iyi geliyor kuru cilt her zaman nemli olarak kalıyor. ben o maskede yapıyorum. güzel yani eğer ben oluyor
nemlendirici sürersin ama o da sabah kalktığımda yüzünü yıkadığında gene kuru olur cildin ama o dediğim kahveyi yaparsan gerçekten de cildin hep nemli kalır.

0

kuru cildimizi nemli tutmak için bir sürü kremler var yani. ama her buldugumuuz kremi de cildimize uygulamamamız lazım. çünkü cildimize tahriş edebilir ve zarar verebilir .cildinize uygulayacağınız kremleri ve kuru cildimize nemli tutabilmek için eczanelerden yardım almalıyız bence.. ya da bir cildiyeciye dermatoloğa gitmeliyiz ki cildimize en uygun olan kremleri ve ilaçları bulabilmek için.. benim cildim en çok fazla bir şey sürmüyorum kuru bir cildim yok ama çok fazla da yağlı değil yani cildimin tonlarını beğeniyorum bir şey kullanmak zorunda kalmıyorum. ama bazen cildinize bir şey kullandıkça daha cildiniz kötüye gidiyor her cilt her kremi almıyor o yüzden söylediğin gibi doktora gözükmeden bir şey kullanmamak lazım diye düşünüyorum.

0

kuru bir cildi nemli tutmak için öncelikle çok su tüketmeliyiz gün içerisinde.kuru cildin en önemli sebebi aslında bu soğuk havalarda soğuk havanın vermiş olduğu yüzdeki kuruluğa sebep oluyor maalesef ki. yani bahsettiğim gibi ilk önce bol su içmeliyiz cildimizin nemli olması için cildinizin kuru olmaması için. artık piyasada nemlendirici temizleyici organik sağlıklı nemlendiriciler var sabunlar var bunlarla en azından yüzümüzü yıkayabiliriz cildimizin nemli olması için.insanlar banyodan çıkınca genellikle yüzü kuru şekilde olur en azından banyodan çıktıktan sonra bir nemlendirici kullanmak nemlendirici krem kullanmak gerçekten çok iyidir özelliklerin losyonlar insanın cildinde çok iyi bir etki yapıyor. cildimize en azından haftada bir sefer bir bakım yaparsak gerçekten çok iyi olur en azından cildimizin kurumaması için bu çok önemlidir özellikleri gülsuyu sürebilirsiniz ben cildine çok kullanmıştım hala daha kullanıyorum gerçekten hiçbir şekilde bu soğuk havalarda gün suyu çok faydası oluyor insanın yüzüne.

0

kuru bir cildi nemli tutmak gerçekten oldukça güç. kuru cildi nemli tutabilmek için bitkisel olarak bildim aloe vera bitkisi kullanılıyor genelde ve bu bitkinin sivilcelere ve lekelere karşı da çok büyük bir etkisi var. daha sonra evde birkaç tarifle yapılabilecek maskeler var mesela ayva çekirdeğini biraz suyun içine attığınızda hele dönüşüyor ve yüzünüze sürdüğünüz de gayet nemlenmiş bir şekilde oluyor. bunun dışında eğer gerçekten kuru bir cildiniz varsa nemlendirici kullanmanızı tavsiye ederim. ama kullandığınız nemlendirici yağ bazlı değil su bazlı olmasına özen göstermelisiniz. çünkü yağ bazlı nemlendiriciler gözeneklerinizi tıkar ve gözeneklerin açılarak büyümesine neden olur ve gözeneklerinizi arttırır. bu yüzden aldığınız nemlendiricinin su bazlı olmasına özen göstermelisiniz ve yüzünüze her nemlendiriciyi kullanmamanızı tavsiye ederim. bu şekilde kuru cildimizi nemli tutabiliriz.