0

göçe sebep olanların başında nüfusun çoğalması bir aileye düşen toprağın azalması geçim sıkıntısı çocukta varsa onun okuması için büyük şehirlerde iş olanakları daha fazla bazende yurt dışına gidenler var herşey daha rahat yaşamak için

0

ilk başta ekonomik nedenler.topraktan yeterince para kazanamayınca çocuklar köyleri terk etmeye başlıyorlar.öğrenim görmek için kente gelenler bir şekilde yerleşip hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar.umudumuz artık tersine göçün başlaması.tarımın hayvancılığın yeniden canlandırılması. kooperatifçiliğin gelişmesi sağlanmalı.ürünler direkt olarak tüketiciye ulaştırılsa herkes kazanacak.toprakla uğraşanlar ürünlerini işleyerek satma şansına sahip olabilmeli.köylarde salça,meyve suyu,reçel işletmeleri kurulabilmeli.ürünler daha değerli daha dayanıklı hale gelmeli.

0

eğitim ve öğretim eksikliği , iş imkanı azlığı ve geçim zorluğu bunlar başlıca nedenleri . bazılarının böyle derdi olmayıp lüx yaşam için gidende vardır kesinlikle tabiki.

0

göçe sebep olan etkenler maddi açıların yetersiz kalması. ayrıca çevre yetersizliği okul hastane gibi yerlerin yetersiz düzeyde kalmasından sebepli.