0

pişi yapmak için öncelikle mayalı bir hamur hazırlanır. ardından mayalandırılır birkaç saat. sonrasında ise genişçe bir tavaya bolca yağ koyulur. tavada ki yağ iyice kızdırılır ve mayalı hamurdan parçalar kopartılarak kızgın yağda kızartılır. eğer isterseniz hamurların içerisine beyaz peynir ya da kaşar peyniri de koyarak kızartabilirsiniz. özellikle kahvaltılarda gerçekten çok güzel gidiyor. eğer hamur mayalama ya da düşünüyorsanız ekmek fırınlarında hazır mayalı ekmek hamuru olarakta kolayca pişi yapabilirsiniz evde. yapmış olduğunuz mayalı hamur fazla gelirse buzdolabında birkaç gün rahatlıkla saklayabilirsiniz. hazır olacağı için bir sonraki bir şey yapımında size çok daha kolaylık sağlayacaktır.

0

en kolayı fırından ekmek hamuru alınır.yağ kızdırılıp içine şekil vererek hamur parçaları atılır.hem çok lezzetli hem de çok kolay.kahvaltıda muhteşem olur.

0

pişi benim de çok sevdiğim bir hamur atıştırmalığıdır. kişi ilk önce hamuru hazırlanması gerekir hamurun içine maya,un, sıcak su ile iyice yoğurulur birazcık da tuz koyulur daha sonra ağzını bir poşet yardımı ile kapatılır ve sıcak bir ortamda hamurun kabarması beklenir.daha sonra kabardıktan sonra kızgın yağın içine birazcık yağ fazla olması gerekir içine yuvarlak yuvarlak şekiller yaparak hamurdan aldığımız küçük küçük bezeler ile içine koyulur ve kızartılır aynı şekilde diğerleri de aynı şekilde hamur bitinceye kadar yapılır ve hepsi kızartılır. daha sonradan ise aynı şekilde hepsi yapıldıktan sonra yanına peynir zeytin reçel koyularak bir de çay enfes lezzetli bir hamur yiyeceği olur gerçekten sabah kahvaltılarında özellikle çok güzel oluyor yemesi annem genellikle evde yapıyor bizim her pazar genellikle pişi yapılır bizim evde ve dağıtılır komşulara. pişinin yapımı genellikle bu şekildedir.

0

pişi tavada hamuru kızartılması ile yapılan bir çörektir.