0

malzemeler: un, yas maya, kuru maya da kullanılabilir, tuz, ılık su, hamurları kızartmaya yetecek kadar yağ. neyde kizartildigina gore değişebilir.

ilk olarak hamurdan başlanır, bunun için bir kap içerisine maya alınır suyla eritilir. içerisine tuz ekliyoruz ve tamamen erimesini sağlıyoruz. unu azar azar suya ekleyerek yuguruyoruz. tamamen hamur kıvamına gelince üzerini kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. biraz bekledikten sonra kabarmış ve kızartmaya hazır hale gelmiş olacaktır. yeterince kabarınca kızartma işlemine geçebiliriz. hamur parçalarından koparılarak sekil verilir yuvarlak olarak. iç harcı koyduktan sonra kapatıp kızartıyoruz. rengi koyu olduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

0

malzemeler:
3 su bardağı un
bir çorba kaşığı kuru maya (ya da yarım yaş maya)
aldığı kadar su
sıvı yağ
bir çay kaşığından biraz fazla tuz

bir çorba kaşığı şeker ile maya ılık suda eritilir. daha sonra un ve tuz eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. hamur hazır olunca üzeri kapatılarak iki katı kadar mayalanması beklenir. aslında fırından alınacak hamur da kullanılabilir ve o zaman bu aşamaya kadarki hazırlıklar atlanmış olur.

diğer tarafta yağ kızdırılır. yağ hazır olunca hamurdan ufak parçalar kopartılır. elinizde ya da yağlı zeminde hamura yuvarlak şekil verilir. ortasına parmakla bastırılarak kızgın yağa atılır. ortasında açılan delik, her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlayacaktır. sıcak sıcak servis edilip tüketilmesi uygun olur. özellikle hafta sonu kahvaltılarında aile fertlerini mutlu edecek güzel bir tariftir bu...

0

yogurt, karbonata, yumurta, tuz ve un yoğurulur. daha sonra şekil verilir ve yağda kızartılır. bu kadar basit.

0

hamurun malzemesiyle uğraşmaya gerek yok fırına gidin hamur isteyin onu yuvarlak şekil vererek yağda kızartın

0

pişi hamurla yapılır istenildiği şekilde ince hamur kesilir ve kızgın yağa atılır zaten kabarmaya başlar hemen istenildiği zaman yanmaması kaydıyla çıkarılır