1

bundan sonra cevapları okumama önem vermeme kararı aldım zaten soruları kimse anlamıyor çoğu da anlamak istediği nerden anlıyor.
yok kemikleri sızlatmışım yok bilmem ne
yoktur değil karşılaşmayız diye bir kelime var orda okumuyorsan yok sayamazsın demişsin de okumadığımı nerden biliyorsun? yok saysam yoktur derdim niye karşılaşmayız dedim insan cevap vermeden önce bunları bir sorgular. kimse doğru cevabı veremedi bu soruya sayısız kadın şair erkek egemen toplumda yaşadığımız için kapalı kapılar arkasında heba olup gitti diyemedi
ben bu soruyu sordum çünkü kadın olduğum için kapalı kapılar arkasında bastırılan yetenekleri heba edilen ziyan edilen üstünde tabiri caizse tepinilmiş biriyim. yazdığım şiirleri babam yaktı gitarımı babam kırdı kompozisyon yarışmalarında birinci oldum diye babamdan dayak yedim ben. çünkü kız doğmuştum annemden
yıllarca lise sonuna kadar işlediğimiz edebiyat derslerinde hiçbir meşhur kadın şairden söz eden olmadı açıkçası araştırmadıkca karşılaşmazsın bu da yalan değil.
beni anlayıp öyle cevap verin istemiştim ama kimse anlamıyor artık anlaşılma çabam yok çoğu kişi gibi nohut makarna soracağım bende artık.

0

hiç mi karşılaşmayız gerçekten?

peki kadın yazarların annesi ünvanını alan halide nusret zorlutuna, ''ah kimselerin vakti yok durup ince şeyleri anlamaya'' diyen gülten akın, didem madak ''istese öldürür sevdiğini insan, sevgisiyle demek ki'' diyen melisa gürpınar, lale müldür, sylvia plath, ''çocukluğun kendini saf bir biçimde akışa bırakması ne güzeldi, yiten bu işte'' diyen nilgün marmara, füruğ ferruhzad, emily dickinson, birhan keskin ve şu an aklıma gelmeyen bir çok şair erkek miydi?

böyle bir soru sorarak ölenlerin kemiklerini sızlatmış, yaşayanların içini acıtmış olmaz mısınız? siz okumuyorsunuz diye bu şekilde bir soruyla yok sayamazsınız. tarih boyunca niceleri vardı ve dizeleriyle tarih boyunca olacaklar. sadece erkek egemen bir dünyada karşılaşmamış ve şiirlerinin tadına varamamışsınızdır. çok cinsiyetçi bir söylem olmuş, biraz sinirlendim. üslubum için kusura bakmayın.

0

evet genelde geçmişe baktığımız da kadın şair pek yok bu konuda çok fikrim yok ama eskiden kadınlar bu kadar özgür her işi yapabilme kolaylığı yoktu acaba ondan kaynaklı olabilir mi diye düşünüyorum . eskiden rahat değillerdi bir hakları pek yoktu sonuçta.

1

geçmişe bakınca hiç kadın şair göremezsiniz çünkü bunun sebebi kadınların zaten şiir olmalarından kaynaklanır genelde erkekler yazar şiirleri.