0

kışın karlı havada özellikle buzlu yollarda suçlar bence çok dikkatli olmalıdır bazı sürücüleri görüyorum ki gerçekten çok hızlı gidiyorlar ve yani kaza yapacaklar diye düşünüyorum. sürücüler en azından karlı havalarda eğer ki trafiğe çıkacaklarsa yol ve hava şartlarında iyi bir şekilde gitmelilerdir ona göre çıkmalılardır özellikle de zincirini ihmal etmemelilerdir. karlı havalarda en azından normalde sürdüğü hız sınırının en azından birazcık gibi düşünmelierdir yoksa gerçekten kaza yapma oranları çok fazla oluyor. özellikle de buzlu ve karlı yokuşlarda giderken belli aralıklarla fren pedalına basılmalıdır yoksa gerçekten de yavaş yavaş inmezse ani hareketler yapılırsa gerçektende sonu zaten kaza olabilir.özellikle de karlı havalarda farlar açık olmalıdır camlar sürekli temizlenmelidir çünkü genellikle donup kalıyor camlar karlar yani o yüzden de iyi bir şekilde sürekli temizlenmelidir.zincir özellikle de her arabada olması gereken bir şeydir çünkü karlı havalarda ve buzlu havalarda gerçekten de insanlar kaza yapabiliyor maalesef ki o yüzden zincir takmadan hiçbir şekilde karlı ve buzlu havalarda dışarı çıkılmamalıdır diye düşünüyorum. genel anlamda karlı havalarda araç kullanmanın püf noktaları bu kadardır.

0

karlı havalarda pek araba kullanamam kendime güvenmiyorum o konu da özellikle yerler buzluysa hiç geçmem bile direksiyona allahtan eşim var . zaten suan arabamız olmadığı için öyle dertlerim yok .

0

karlı havada arabanın lastiklerinin havasını biraz düşürün.kar yoğunsa mutlaka lastiklere zincir takınız. süratiniz yerine göre 40-60 km. geçmeyin .düşük vites de arabayı kullanın.arabada fren kullanmayın.ani fren arabayı devirir

0

zincir takmak lazim lastiklere yoksa sıkıntı

0

zincir takmak lazim lastiklere yoksa sıkıntı

0

karlı havalarda mümkünse dışarı çıkmayınız. ama iş için mutlaka çıkmanız gerekiyorsa ve arabada kullanmanız gerekiyor ise mutlaka araba lastiğinde zincir olsun. dikkatli olmakta büyük fayda vardır. ayrıca arabada antifriz mutlaka olmalıdır.