0

turk dizileri genelde,mafya,polisiye,ask,siyaset iceriyor..:)
cok izlenen dizinin kalitesi yuksek tutuluyor.:)

0

türk dizileri çok başarılı değil bazı sevdiğim sinemalar hariç

0

türk dizileri şu anda bayağı bir geri seviyede bence. evet aralarında izlenen diziler de var ama yine de genel olarak kötü. çünkü neredeyse hemen hemen hepsi aynı konuyu işliyor ve aralarında farklı neredeyse hiç yok gibi. mesela türk dizilerinde genelde başrol oyuncularından arabayla veya başka türlü kaza yaparlar ama hiçbir şekilde ölmezler sadece filmin sonu geldiği zaman ölürler. genel olarak 1 erkek ve 2 kadın tiplemeleri vardır. erkek kadınlardan birini sever diğer kadın da hep o erkekle kız ayırmak için uğraşır. türlü türlü entrikalar çevirerek ikisinin arasını açmaya çalışır. ve genelde de amacına ulaşır ikisini ayırır. tabii daha sonra yine bu birbirini seven çift yine bir şekilde tekrar birlikte olmayı başarır. ve genelde dizilerin sonunda mutlu olurlar. yani gördüğünüz gibi türk dizileri çok fazla farklı değil ve türk dizilerinde ne olacağını tahmin etmek hiç de zor değil. mesela başrol oyuncusunu kaza yapmış ve ölmüş gibi gösterdiklerinde ben diyorum kesinlikle ölmemiştir .çünkü yani ben artık her filmde her dizide böyle olduğu için başrol oyuncusu yani film biter diyoruz ve hiçbir şekilde inandırıcı olmuyor. çok fazla da bir heyecan yok zaten o yüzden ben şu anda yabancı bir dizi izlemeye başladım. gerçekten her sahnesi ayrı bir heyecanlı .keşke bizimkiler de böyle bir dizi ve film yapabilseydiler .umarım yapabilirler.

0

türk dizileri türkiye de izleniyor tamam ama artık çok da başarılı olduklarını söyleyemeyiz. çünkü günümüzde önüne gelen bir dizi çıkarıp oynattığı için ve iki gün sonra final yaptığı için artık peynir ekmek gibi film çıkıp final yapıyor. ancak kemal sunalın filmleri öyle mi
usta sanatçımız kemal sunal ne filmler yaptı dizi yapmadı ama filmlerinde girmediği kılık kalmadı bununla beraber çıktığı zamanlardan bile bahsetmiyorum üzerinden yıllar geçmiş hala ama hala izleniyor. buda biraz yapımcıların yönetmenlerin oyuncuların ustalığından kaynaklanıyor.

0

bu dizilerdeki karakterler bizi bizim toplum ve kültürümüzü dini inancımızı hiçbir şeyimizi yansıtmıyor ama kimin izlediği çok önemli. bunun film , dizi olduğunu idrak etmek bi yana onlar gibi yaşayanlar yaşamaya çalışanlar dizilerdeki karakter isimlerini çocuklarına koyanlar dizilerdeki gibi yaşayan aklı başında olmayan birsürü insan var ve toplumun ahlak seviyesini aşağı çeken diziler artık hergün her kanalda mevcut. en basitinden beğenmediğimiz hint dizileri bile kendi din ve kültüründen kaymadan dizi çekebiliyor aslında türk toplumu hariç ne kadar toplum varsa hepsi kendi kültürü üzere dizi film yaparken sadece bizim toplumumuz kendi benliğinden uzak. her kesime hitap eden bir eserde sanat için sanat anlayışını benimsemek de çok yersiz zira izleyici kitlesinde +7 yazan bir dizi de sanat kaygısından ziyade toplumsal değerler ölçüt alınmalı ama nerde bizde o düşünceli icraatlar.

0

eski dizilerde ki aksiyon , macera ve takipçilik pek kalmadı açıkçası. önceden hep beklenirdi yeni bölüm gelsin de izleyelim diye ama şimdiler de bakıyorum da pek heyecan ve sürükleyicilik kalmadı.

0

kesinlikle iğrenç buluyorum.boyle saçma sapan dizileri izleyenlerin sağlam bir psikolojiye sahip olduklarını sanmıyorum.

0

vallahi bana göre türk dizileri genel itibariyle başarılı diye düşünüyorum. senaryorlar çok iyi oyuncularımız çok iyi ..özellikle de bir zamanlar çukurova gerçekten çok güzel bir dizi yani kendini izletiyor reyting rekorları da kırıyor bu akşam yine var tekrardan izleyeceğim.. yani birçok ismini sayamadığım dizilerimiz var. gerçekten çok başarılı diziler herkes emeğinin hakkını veriyor izletiyor kendini.. inşallah türk dizilerinin başarılarının devamını diliyorum.