0

zayıflamak için çay kullanmak pek mantıklı bir iş değil sadece metabolizmanızı çalıştırdı, siz yemeğe devam ettiğiniz sürece ne içerseniz için bir faydası olmaz ama zayıflamak için yesil çay, papatya çayı kullanabilirsiniz.

0

diyet yaparken zayıflamak isteyenlerin çoğunlukla başvurduğu bitkisel çaylar oluyor bunlar metabolizmayı hızlandırdığı için ve ödem atmya yardımcı olduğu için çokça tercih ediliyor bazı bitkisel çaylar
1yeşil çay ilk olarak yeşil çay gelir en etkili ve en trend olan bitkisel çaydır.günde iki kupa içmek yeterlidir
2.biberiye çayıdır.biberiye çayı vücuttaki yağların içeriden yakılmasına yardımcı olur
3limonlu su eğer sabahları aç karınla uyandığımızda bi bardak ılık suya limon koyupta içilirse tok tutar ve mideyi rahatlatır yani midemize ve bağırsaklarımıza limonlu suyla günaydın diyebiliriz

0

en etkili yeşil çay olduğunu düşünüyorum.papatya melisa çayların zayıflamaktan çok sakinleştirdiğini rahatlattığını düşünüyorum.

0

bitki çayları, bugün neysem, 12 yaşındayken, 1975 kişinin o karanlık, buz gibi gününde oldum. tam adını çok iyi anımsıyorum ki; yıkık, toprak bir duvarın arkasına çömelmiş, dolmuş derinin yakınındaki dar, çıkmaz sokağa bakıyordum. üzerinden çok uzun zaman geçti; ama geçmiş için söylenen yanlış. ben onun nasıl gömüleceğini öğrendim. her ne kadar geçmiş pencereyle kendine bir çıkış yolu açmayı becerse de. şimdi düşününce, boşluk ağa son 26 yıldır bak bakmakta olduğumu fark ediyorum. geçen yaz, dostum rahim han beni bakistan’dan aradı onu ziyarete gitmemi istiyordu. kulağımda ahize onun sohbetini dinliyor bazı yerlerinde ona eşlik ediyordum ama aklım hala geçmişteyidi

0

ya kap ya git ya sev ya devdir hayat senin kalan senindir seni ben yazdım eller silerse hayat gelir pişman ederse dinle ye git ya gel boşver senin bem boşver taa nerden nereye gitti ben de daha yeni okudum bilginize bir gün sarıkız isimli sodayı çok içerdim mesela yarın oğur gün gelir devarn döner horoz don hadi gel hadi gel hadi gel benim olanı bana ver gitme gideceksen bak bekleme hadisene hadise ne demek ya işte bu yüzden deneme yanıma getirecek hiç bir şekilde mesela benim seni görünce tpwkim basil olduysa onun a öyle olucak

0

zayıflamaya yardımcı olan caylar
papatya cayı
zencefilli cay
yesil cay
mate yapragının cayı

0

sadece bitki çayları kullanılarak zayıflanılmaz. insan metabolizması çalıştıkça kalori harcar ve depolanmış besinlerin yakılmasını sağlar.
metabolizmamızın çalışmasına katkı sağlamak istiyorsak eğer dışarıdan takviye olarak bitki çayı kullanabiliriz. bunların en çok bilinenleri matcha çayı, kiraz çapı çayı, yeşil çay ve maydanoz çayıdır. bu çaylar hem vücutta fazlaca depo tutulmuş su yani ödemin atılmasını sağlar, hem içerdikleri kafein ile metabolizmamızı hızlandırır. hem de sindirim sisteminin düzenli ve hızlı çalışmasına yardımcı olur. böylelikle yenilen besinler kolayca sindirilir ve açığa çıkan enerji kullanılır.

0

maydanoz çayi yeşil çay papatya çayi beyaz çay mate çay sari limon çayi

0

akla ilk olarak yeşil çay geliyor sonra melisa ve papatya en çok tükettiklerim

0

1 tarcin cayi
2 maydonoz cayi
3 zencefil cayi
4 pu-erh cayi
5beyaz cay
6mate cayi
7kus otu cayi
8yesil cay vb
bu caylar zayiflamaniza yardimcinolacaktir

1

zayıflamaya yardımcı olan bitki çayları başından bana göre kesinlikle kayısılı ve erikli bitki çayı gelmektedir. bu ikisi birleştiği zaman gerçekten bağırsakları çok kuvvetli bir şekilde çalıştırır ve kilo vermenizi de oldukça kolaylaştırıcı bir etki sağlar. zaten kayısının bağırsakları çok güzel çalıştırdığını bilmeyen kimse yoktur çayı da oldukça etkilidir bu yüzden.
bunların dışında zayıflamaya yardımcı olan bitki çayları içerisinde yeşil çay, maydanoz çayı ,kiraz sapı, mısır püskülü çayı, sinameki, zencefil çayı, tarçın çayı ,biberiye ve mate çayları, beyaz çay yaban mersini çayı, kuş otu çayı, limon çayı bulunmaktadır.
özellikle yeşil çay içerisinde bulunan kafein sayesinde metabolizmanızı hızlandırır ve kilo vermenizi sağlar. her gün düzenli olarak yeşil çay tükettiğiniz zaman vücudumuzda bulunan ödemden kurtulduğumuzu ve bağırsaklarınızın da daha düzenli bir şekilde çalıştığını göreceksiniz.
ayrıca vücudumuzda bulunan fazla suyu ve ödemi atmak için maydanoz suyunun içerisine az miktarda limon sıkarak içmek de oldukça büyük fayda sağlayacaktır. kilo vermenin yanı sıra özellikle kadınlarda bulunan idrar yolu enfeksiyonlarının da önüne geçmektedir ve iltihap söktürücü de bir özelliğe sahiptir. bunun dışında tarçın çayı içmekte kan şekerini dengeler ve gün içerisinde şeker isteğinizi azaltıcı bir etki sağlar. özellikle etmiş olduğumuz bitki çaylarını içerisine tarçın koyduğunuz zaman hem metabolizmanız çok daha fazla çalışır hem de yoğun bir şekilde istemiş olduğunuz tatlı krizlerinin de önüne geçmiş olursunuz. ancak unutmamamız gereken bir şey var ki bitki çayları ya da başka sıvı gıdalar kesinlikle suyun yerini tutmaz. bitki çayı siz dahi gün içerisinde 2 3 litre su içmeden rahat kilo vermeniz pek de mümkün olmayacaktır. içmiş olduğunuz suyun içerisine de maydanoz ,limon ve tarçın da ilave ederek tüketirseniz eğer metabolizma hızınızı daha da arttırmış olursunuz.

0

yeşilçay ın sindirime muazzam bir etkisi var. ve tabii bunun yaseminli olanı da var. yani yaseminli yeşil çay. diyet dönemlerinin vazgeçilmez kuralı olmalı

0

diyetin yaninda sağlıklı kilo verdiren bitki çayı yeşil çaydır tabikide .

0

yeşil çay metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır. bunun yanında ıhlamur ile papatya çayınında böyle bir etkisi vardır.ayrıca limon, çubuk tarçın, elma ve portakal kabuğunun kaynatılması vesilesi ile içilmesi metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır ve etkilidir.

0

maydonoz çayi yesil çay kayisi cayi tarcin cayi zencefil cayi

0

açıkcası direk ödem attırdığını fark ettiğim çay kiraz sapı çayı oldu aldığınız kirazların sapını güneşte kurutun ve demleyin su da için uyurken bile ödem attırıyor

0

papatya çayı, mate çayı, yeşil çay yağ yakımını hızlandıran çaylardır.

0

papatya çayı,biberiye çayı,zencefil çayı,yeşil çay,dere otu çayı

0

arkadaşlar benim tavsiye ettiğim yeşil çaylar forumda tutuyor bence kililu arkadaşlar içmeli zayıflatıyor

0

zayıflamaya yardımcı bitki çayları genelde form çay adı altında satılmaktadır. sindirim sisteminin çalışmasını hızlandırıcı bir etkiye sahiptirler bu tip çaylar. doğuş marka veya lipton marka çayların içerisinde,şeftalili,kayısılı,kiraz saplı olarak değişik seçenekleri vardır. mate çayı yine sindirimi hızlandırır ve tok tutar.zencefil tarçın karışımlı çaylar hem tok tutar hem de antioksidan etkisi vardır. yeşil çay en çok tüketilen bitki çayı olmakla birlikte zayıflatıcı etkisi zaman zaman dillendirilmektedir.beyaz çay gerek içimi gerekse aroma olarak güzel bir çaydır ve tok tutucu etkiye sahiptir.ama beyaz çay oldukça pahalı bir çay olduğundan kullanmak biraz zor gibi görünüyor. genelde saray ve külliyelerde içilen bir çay türü olan beyaz çayın kilosu 4000 lirayı bulmaktadır. ejder meyvesi gibi pahalı bir ürün yani.