0

öncelikle borç vereceğim kişinin kılığına kıyafetine görünüşüne kişiliğine özelliklerine konuşmasına dikkat ederim .bunlardan tam not alır ise ardından nasıl biri olduğuna bakarım tutumlu olma tutumsuz buna bakarım bunlardan da geçer ise belirli bir geliri var mı bir yerde çalışıp para kazanıyor mu bunlara bakarım hepsini tamamladıktan sonra bu kişiye borç veririm vermeden önce senet bir kanıt ödeyeceğine dair söz imzalatırım ardından borcu veririm bunlar benim için önemlidir çünkü borç verirken borca girmek istemem sorun hakkındaki cevabım bu yönde.

0

önce aylık gelirini hesaplamak lazım borca vereceğin paraları çıkarıp ay başına kendini nasıl atacağın miktarı ayırmalısın hastalık var acil bir durum olur diye hesabını iyi yapıp öyle almalı insan yoksa borc aalayım derken daha vazla bıorca girmemek lazım

0

ne zaman geri verebilirim? taksit taksit ödeme yapacaksam nasıl bi vadede olucak? bugün borca ihtiyaç duyabildiysem daha sonra da borca ihtiyacım olabilir ihtimaliyle taksitlendirmeyi ya da geri ödeyeceğim zamanı seçmek lazım

0

borç aldığımızın bilincinde olmalıyız aldığımız günün yarınının da olduğunu unutmamalıyız bankadan alıyorsak iyi bir hesap yapmalıyız ki taksitleri zamanında ödeyebililelim net gelirimiz varsa ona göre hesap yapıp ona göre borç almalıyız gelirden fazlaysa ödemek çok zor olur

0

borç alırken borç aldığımızı unutmamamız gerekir borç aldığımızda ilerde aynı parayı aynı kişiye geri vermemiz gerektiğini de unutmamamız gerekir

0

gelecekte o parayı ödeyeceğin kadar borc alıp ona göre ödemek

0

borc alırken veya borc para verirken önce güvenilir biri olup olmadıgını araştırırarak başlayabiliriz ve güvenilir ise hemen verebiliriz ama bir iletişim ev adresi alıp senet imzalayıp borc vermeliyiz birde maaşımızın yeticegi kadar ödeyebilcegimiz kadar borc almalıyız ödeyemezsek bir daha o adama gidip borc para istemeye yüzümüz olmaz ama ileriyi düşünüp borc para alır isek hem bir daha borc isteriz hemde adam bize güvenir ornegin bankadan kredi cekmeye gidiyorsunuz banka da bakıyor borclarınıza bu adam ödüyormu diye ödüyor isen hemen kredin cıkıyor ama ödemiyor isen seni bekletiyor ve beklemeyi kimse sevmez dedigim gibi borcunuzu zamanında öder iseniz herkes size güvenir ve borc para alıp verebilirsiniz.

0

arkadaşlar borç almadan önce bayağı bir düşünmemiz gerekir çünkü karşımızdaki kişi bize güvenmiş borcunu vermiş ve geri ödeyeceğinizi düşünerek bu hareketi yapmış kısacası yani o karşınızdaki kişi parayı size emanet etmiş siz ne gibi hesaplamaları yapmamız gerekir mesela yaptıktan önce yani bir paraya ihtiyacımız var fakat o paranın kaynağı da o parayla borcu ödeyeceksiniz mesela burcu ödeyeceğinizi yani o borcu ödeyeceksiniz ya borcu ödemek için bir tane daha borç yapmak bence biraz aptallık sizde böyle yapmayınöncelikle mesela nereden para bulabilirim çalışıyor musunuz o borç aldığımız parayı ne zaman ödeyebilirsiniz nasıl ödeyebilirsiniz sıkışacak mısınız o parayı öderken sıkıntı çekecek misiniz o şekilde hesaplamalar yapmamız gerekir kendiniz içinde muhakemeye gelmeniz lazım yani şimdi ben arkadaşlarımdan para almıştım da biz daha yetişkin yetişkin izle yani büyük bir birey evli bir birey yani bir ailemiz olmadığından pek fazla bu para işini çok fazla alamıyoruz arkadaşlarımızdan mesela en fazla 100 lira ben almıştım 100 lira mı 50 lira mı ne daha sonra işte ben öncelikle hesaplama yaptım mesela ben için babamdan günlük 10 lira alıyorum şimdi bir haftada 7 gün var 70 lira yapar ben bu paranın hepsini bir anda alsam daha sonra o 20 lirayı bir haftaya saydırabilir miyim bunu düşündüm şimdi arkadaşlarımızla bir kafeye gidiyoruz sabah iki tane orada çay içiyoruz 3 lira akşam iki tane içiyoruz 3 lira günlük 6 lira para yapar bunu kısıp günde bir bir çay akşam bir sabah bir çay ısırırsan günlük 3 lira yapar yemeğimi evde yersem 3 6 9 12 1 gün 2 gün 3 çay içmem lazım bunu düşündüm o zaman dedim ki ben bu hafta idare edeyim 2. haftanın sonunda sana parayı öderim tamam da o gün sözünü tutup paramı ödedim arkadaşlar yani bu yaptığım hareketten çıkarmanız gereken şey ödemeyeceksiniz şeyin altına girmeyen arkadaşlar şimdi siz kendiniz yerine koyun şimdi paranız var yani o kadar da paranız yok gerekte bir paramız duruyor arkadaşınız borç istedi kıramadiniz verdiğiniz parayı şimdi sizin aklınızdan parayı verir herhalde geçiyor bir aklınızın ucundan da parayı vermez geçiyor vermese o kadar arkadaşsınız istersen sözleşmeye imza atmış ol yani bunlar yapılan şeyler arkadaşlar yüklü bir miktarda arkadaşınız biri olsa sözleşme yapmamız gerekir belli olmaz kimse insanlar böyledir neyse bekliyorsunuz para yok her zaman erteliyor ne yapacaksınız hiçbir şey yapamazsın arkadaşlar arkadaşım dersin beklersin beklersin o erteler bir sene 2 sene 3 sene beklersiniz eğer bir borç aldıysanız onu ödeyin.

0

borç alırken kendi iç dünyamızda öncelikle bir muhakeme yapmamız gerekir gerçekçi olarak, ödeyip ödeyemeyeceğimize dair ve giderler harcamalar köşeye konulacak paraların hesabını yaptıktan sonra borç alma işine kalkışmak daha doğru olur çünkü yarın öbür gün kuyruğumuzun kapana sıkışmayacağı ne malûm açıkçası hiç bir şeyin garantisi yok ve onu düşünerek borç aldığımız yerin içinde bulunduğumuz hâli ne denli anlayabilmesi de çok önemli yoksa kavga tartışma gibi kabaca muhabbet edilir, insanların birbirlerini kırması çok mu iyi? değil tabi ki de.borç aldık bu yükün altında ezilmek de var rahat nefes almak da var, bankalara borç için bulaşmayın işin içinden çıkamazsınız.borcu elden aldığım para olarak sayıyorum, elden de herkesten borç alınmaz.nazın geçtiği insanlardan yardım ihtiyaç duyulabilir anca, borç alırken ağızdan çıkan söz de önemlidir ödeme planı gibi ödeme tarihi gibi ve bunları aklımızın bir kenarına yazmalıyız.

0

borç alacağımız zaman eğer bankadan kredi alacaksak kazancımızın söyleyip ona göre bir plan çıkartmalarını sağlamak gerekir. eğer elden ,tanıdığımız birinden alacaksak ne kadar sürede ödeyebileceğimizi ,bir anda verebilip veremeyeceğimizi konuşup içimize ona göre ayarlayıp ancak öyle borç alabiliriz.

1

borç alırken en fazla dikkat edilmesi gereken konu kesinlikle kendi kazancımızı hesaba katarak ve alacağınız miktarı elimize geçen daimi gelir ile ne kadar sürede ödeyebileceğinize düşünerek karar vermemizdir. birinden borç al acağımı zaman kesinlikle gelirimizin çok üzerinde ve ütopik rakamlar almamalıyız. ayrıca hesaba katmamız gereken bir diğer konu da borç aldıktan sonra borcu ödeyeceğimiz ileriki aylarda bu borç dışında başka yerlere borcumuz ya da taksidimiz olup olmadığını bunun dışında da gelirimizin ne kadarını kendi ihtiyaçlarımız ve diğer giderlerimiz için harcayacağımızı da düzgün bir şekilde hesaplamamız gerekliliğidir. bu hesaplamaları yaptıktan sonra elinizde ne kadar para kalacaksın bu kalan paraya doğru orantılı bir şekilde bir kişiden ya da bankadan borç almamızda fazla sakınca olmayacaktır. örneğin asgari ücretli bir kişi 2 bin lira maaş alırken kredi kartı borçları ayrıca yeme içme giderleri evinin diğer giderleri dahil olmak üzere maaşınn en az 1500 lirasını bu giderler için harcıyorsa ve eline ortalama 500 lira para kalıyorsa direkt olarak 500 lirayı baz almamalıdır. yani dünyanın binbir türlü halı var 500 lira kalıyor diye ayda 500 lira ödeyeceğimiz bir borç almak ileriki dönemlerde bize ödeme sıkıntısı yaşatabilir. bu yüzden sürekli harcamalarımızı hesaba katarak bu harcamanın üzerine çıkabileceğimizi de düşünerek kendimize bir miktar pay ayırmalı ve kalan miktar üzerinden bir ödeme planı belirlemeliyiz.
bunların dışında ben kesinlikle herkesten borç alınmayacağına inanan bir insanım.en yakın bildiğiniz bir arkadaşınızı bile borç aldığını zaman çok daha yakından tanımış olursunuz. çünkü bazı insanlar size başlangıçta rahatlıkla borç veriyormuş gibi görünür ancak ödeme esnasında size çok fazla sıkıştırabilir ve sizi zor duruma sokabilir. aynı işlemi özellikle bankalarda da görüyoruz. ödemeyi birazcık geciktir seni sürekli olarak sizi arayarak taciz edeceklerdir. borç aldığımız bazı kişilerde aynı bu tacizci bankalara benzer ve sizi sürekli olarak sıkıştırır ve önceden birkaç ay da ödersin sıkıntı yapma diyen insan gider ve yerine ben de sıkıştım ödemeyi biran önce yap diyen ve sizi zor durumda bırakan bir kişi gelebilir.
ayrıca bir kişiden değil bankadan kredi çekerek borç alma yöntemi seçeceksiniz bu kesinlikle bütün bankaları araştırmanızı öneririm. faiz oranlarını ve ödeme planlarını dikkatli bir şekilde karşılaştırarak ve size uygun olan seçeneği hesaplayarak bu yönde bir borç alma yöntemine gidebilirsiniz. faiz oranları daha düşük ve size daha uzun sürelerde ödeme yapma imkanı tanıyacak bankaları tercih sebebi olarak görebilirsiniz. bu sayede çekmiş olduğunuz tutarım üzerine çok daha az miktarlarda faiz eklenir ve daha uzun sürede daha rahat ödeme yapabilirsiniz.ancak burada da atlamamanız gereken bir konu var ki vade ne kadar uzarsa ödeyeceğimiz tutar da o kadar fazla olur.o yüzden nereden borç alırsanız alın kesinlikle kendi gelirinizin çok üstünde borç almamaya, kendinizi zor duruma sokmamaya dikkat etmelisiniz.

0

birinden veya bankadan borç alırken dikkat edilmesi gereken şeyler şunlardır eğer ki bir arkadaşınızdan boş alacaksınız yakın ve samimi olmanız gerekir bence çünkü aldınız borcu ödeyecek durumda olsanız bile arkadaşınıza boru sizden isteyecektir ama eğer sıkma yemeği eve yakın arkadaşınız varsa o sizden para istemez yani sizi rahatsız etmez eline ne zaman para geçerse rahatlıkla ödeyebilirsiniz o konuda eminim.çünkü aynısını bende yaşadım ve çocuk beni hiç çıkmadı borç aldım ve 1 ay sonra geri dedim ben ve çocuk ağzın açık bir şey demedim bile bana ondan sonra her bankadan borç alacak yani kredi çekecekseniz faiz hesaplaması çok önemli gerçekten. çünkü bazı bankalar var faizi çok yüksek oluyor ve aldığınız miktarın 3-4 katı fazlasına geri ödeme yapabiliyorsunuz eğer geri ödeme yapmazsanız evinize haciz gelir ve evinizdeki her şeyi alırlar elinizdeki her şeye el koyarlar onun için bankadan kredi çekmek biraz masraflı oluyor mesela benim amcam var amcamın çok borçları vardı bir tane mağazaya orada kredileri ödemediler. ondan sonra hiç taksitleri falan ödemediler her neyse bunları avukata falan vermişler eve haciz falan geldi evdeki bilgisayarı buzdolabına çamaşır makinesini dolapları falan aldılar evde şu an tek koltukla halı var bir de küçük bir laptopları kaldı yani bu yüzden borçlarınızı ödeyin yoksa boşu boşuna mallarınız gidebilir.

0

borç alırken geri nasıl ödeyeceğimizi hangi tarihte ödeyebileceğimizi bu borcun maddi durumumuza nasıl yansıyacağını iyi hesaplamalıyız

0

borcu geri verip veremeyeciğimiz durumda olup olmadığımız

0

borç alacağımız kişiden öncelikle alamadan önce geri verecegimizi bilmeliyiz.sonra o parayı aldıkdan sonra en kısa zamanda o borç aldıgımız insana geri parasını verecegiz.yardımcı olduysam ne mutlu bana hepinize bol bol kazançlar arkadaşlar iyi günler.

0

birinden borç alırken öncelikle daha sonra bu borcu ödeyebilecek miyim diye kendi kendimize sormalıyız daha sonra borç verecek kişinin durumuna iyice bakıp karar vermeliyiz daha sonra borcu isteyip işimizi hallettikten sonra bu borcu ne kadar sürede geri ödeyebileceğimizi düşüneceğiz yeri gelicek çok çalışıp ek gelir kazanmanın yollarını arayacağız. eğer ki ek gelir bulma şansımız varsa herşey bir tık daha iyi olucak. zamanın da ödemesini yapacağımız borç ileri ki zamanlarda tekrar başımızın sıkışması durumunda bir kez daha borç almamız için bir kapı aralıyacaktır bizlere bu sayede başımız sıkışınca bir kapımız olacaktır.

0

borç alırken dikkat etmemiz gerekenler nerden alacağımıza göre değişir.eğer
bir arkadaşınızdan alacaksanız
başka bir kurumdan alacaksanız başka
bir tefeciden alacaksanız başka şeyler dikkat etmeniz gerekiyor.
arkadaşınızdan alıyorsanız ve ona güveniyorzanız dikkat etmeniz
gereken aldığınız borcu kimseye mahçup
olmadan ödeyecek durumda
olmaktır.eğer biri kurumdan alıyorsanız da borcun faizimi ödeme şeklini ve ödeyemessem oluşacak haciz işlerini değerlendirmelisiniz.
eğer bir tefeciden alıyor iseniz
borcun en az yarısı kadar da faiz ödemeniz
gerekebilir ayrıca zamanını her aksattığınızsa bırcunuz kaylanabilir.zamanında ödemeye çalışmaya en çok dikkat etmeniz gereken konu.
tüm bunların yanında
zamanında ödeyemedimiz ve daha sonra da ödeme imkanınız
olmuyor ise bu sefer sakat
kalma dayak yeme veya canınızdan
olma gibi risklerde barındırabilir.
bu devirde borçsuz yaşamak çok zor biliyorum hepimizin borcu var.
en çokta yasal tefecilere bankalara.allah sonumuzu hayırlı etsin bu gidişle borçlar bitmedem biz biteceğiz.

0

borç aldığın varlığa göre değişkenlik gösterir durum.tefeciden alıyorsan kaç para faiz koyacağını,ödeyemediğin taktirde karşılığına ne koyduğunu,ödeyebilmen için ne kadar süreye ihtiyacın olduğunu.bankadan kredi çekiyorsak kaç para faiz koyduğu,kaç taksit yaptığı,kaç yılda ödemem gerektiği,altından kalabilirmiyim.eğer şahısdsn alıyorsak sözümü tutabilecekmiyim sorularını sormalıyız.

0

acaba ödeyip ödemeyeceklerine dikkat etmeliler çünkü alınacak borç çok bir miktarsa ileride çok kötü bir hal alabilir bu durumdan baksa durumlara yol açar

0

borcu bankadan alıyorsan en önemlisi olarak faizine bakılmalıdır. bireysel olarak birinden alıyorsan o kişininde durumunu düşünmen ek olarak kendi gelirini düşünmen gerekiyor. örneğin o kişiden o ay 1000 tl borç aldın ve diğer aya ödeyeceğini söyledin. senin gelirin 1500 liraysa o sözü tutman ciddi derecede zorlaşır ve seni zor duruma düşürür. bunun gibi bir çok örnek verilebilir. yani kısacası en önemli etkenler alacağın borç miktarının gelirine oranla yarı yarıya değilde daha az olması senin açından iyidir.gelirin ve karşı kişinin durumu. bu kadardı teşekkürler.