0

bu hayatta yapılan en büyük yanlış tanımadan güvenmek ve sevmektir bana göre. bir de çok hızlı kararlar vererek yanlış davranışlar yapmak. hatta hayatları yanlış insanlarla birleştirmektir.

0

hayatta sürekli olarak yanlış yapılan şeyler bir hatayı yaptığımız zaman bundan hiçbir ders çıkartmadan sürekli olarak aynı hatayı yapmaya devam etmektir. bu hayatta yapılan en büyük hata ve yanılgı aynı hatayı vazgeçmeden tekrar tekrar yapmaktır bana göre. çünkü insan aklı olan bir varlıktır ve sürekli olarak yapmış olduğu hatalardan herhangi bir ders çıkartmadan hareket ederse eğer kendi hayatına yazık etmiş olacaktır.
unun dışında insanları daha hiçbir şekilde tanımadan ve onlara karşı çok aşırı derecede bir vakit ayırmadan güvenmektir. insanları tanımadan güvendiğimiz zaman ve kendi sırlarımızı hayatta yaşamış olduğumuz her şeyi onlara açık açık anlattığımız zaman bu insanlar ileriki dönemlerde yapmış olduğunuz küçücük yanlış bir harekette anlattığınız bu hassas konuları size karşı koz olarak kullanabilirler. tabii ki bu hayatta insanlara güvenmek gerekir ancak bu güvenmenin de bir vakti zamanı vardır. insanları tanımadan güvendiğimiz zaman ve onları açıldığını zaman sonrasında nelerle karşılaşacağımızı tahmin bile edemeyiz bu insanlar bizim iyi niyetlerimizi suistimal edebilirler. çünkü gerçekten devir şu anda çok kötü.
ayrıca özellikle ergenlik dönemlerimizde yanlış yönlendirmelerle ve yanlış arkadaşlıklar edinerek çok büyük hatalar içerisinde sürüklenebiliyoruz. burada da yapmış olduğumuz en büyük hata kendi ailemizden bazı şeyleri gizlemektir. hayatımızda güveneceğimiz ilk insanların kendi ailemizdeki insanlar olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız ve de bir problem ile karşılaştığımız zaman öncelikle gidip ailemizden birileriyle bu durumu paylaşarak onlardan yardım istemeliyiz. başka insanlarda mutluluk ya da çare aramak ilerleyen dönemlerde bize kötü sonuçlar doğurabilecek bir raddeye gelebilir.
kötü arkadaşlıklar yüzünden maalesef ki insanlar çok genç yaşlarda kötü alışkanlıklarda edilenebiliyorlar. o yüzden aile sevgisi göstermek çocuklarımıza çok önemlidir. burada da hayatta ailelerin yapmış olduğu hatalar vardır. çünkü çocuklarınızın size güvenmesini ve sizden bir şeyler saklamamasını farklı yerlerde çirkin davranışlarda ve şeyler de mutluluk aramak kafalarını çok farklı şekilde dağıtmaya çalışmak ihtiyacı hissedebilirler. bu anlamda da onlar bu şekilde zor dönemlerden geçerken onların neler yaşadığını hiçbir şekilde fark etmemek ailelerin yaptığı en büyük hatalardan biridir. çünkü her zaman özellikle gelişme çağındaki ve ergenlik dönemindeki çocukların kontrol altında tutulması ve onlara karşı her zaman algılarımızın çok daha açık bir şekilde olması gerekmektedir.

0

şimdi insanlar genellikle yanlış yapmayı hobi haline getirdikleri için insanlar devamlı yanlış yapabilir. yani yapıyorda zaten yanlış bilerek yapılmış olan bir şey hani hata ile yanlışın arasında zaten dağlar kadar fark var. hata dediğimiz şey bir kere yaparsın bilmeyerek olur ama ikinci yaptığında ise o yanlıştır bilerek yapmışsındır. insanlar kavga ediyor bu çok yanlış ,saygısız davranıyor bu çok yanlış, uyuşturucu içiyor, alkol ,sigara bu çok yanlış ,annesini ,babasını dövüyor bu çok yanlış, insanların gururuyla oynuyor bu çok yanlış ,yani dediğim gibi gel çekten de yanlış yapan insan çok aklıma şu an bu kadar geldi yanlış yapabiliyor yani ne diyebilirsin ki bizim yargılamaya hakkımız yok.

0

hayatta yanlış yapılan birçok şey vardır. mesela bazen kararlarımız yanlıştır, ailemize karşı çıkmamız yanlıştır, başka erkekler için ailemizi karşımıza almamız her şeyi yakıp yıkma ama bu çok yanlış bir davranıştır. daha sonra saygısız olmak insan içinde nasıl davranmayı bilmemek, sorumluluklarını bilmemek, bunlar da birer yanlış olarak nitelendirilebilir insanoğluyuz hatayı düşebiliyoruz ama yaptığımız hatalardan ders almak önemli halimize şükretmek önemli mesela yapılan yanlışlardan biri de halen şükretmemek olur her zaman daha fazlasını istiyor insanoğlu halbuki elindekine sukretse allah daha çok verecek çünkü elindekini bulamayanlar da var.