0

nedemis orhan veli bedava yasiyoruz bedava hava bedava su bedava dere tepe bedava yagmur camur bedava bu soru bana bu siiri hatirlatti

1

hayatta bedava şeyler oldukça fazladır. insanları mutlu etmek hediye almak gülümsemek, küçük bir çocuğu sevindirmek küçük bir çocuğun başını okşamak köpekleri yemek vermek onları sevmek ilgilenmek oyun oynamak. nefes almak oksijen almak tepelerde gezmek etrafa kahkahalar atmak dans etmek mutlu olmak bunlar hep bedava. gönül almak birisinin kalbini kırdığın zaman hatanın farkına varmak hepsi bedava. her şey bu kadar basitken bile bedava iken bile yapmayan insanlar var. oysa bir gülücük bile birçok insanı mutlu eder güne güzel başlamasını hayata olumlu bakmasını neden olabilirsiniz.

0

bedava yaşıyoru, bedava
hava bedava bulut bedava;
dere tepe bedava,
yağmur çamur bedava ;
otomobillerin dışı,
sinemaların kapısı,
camekanlar bedava.
peynir ekmek değil ama
acı su bedava;
kelle fiyatına hürriyet,
esirlik bedava
bedava yaşıyoruz, bedava.
demiş orhan veli.

0

hava almak bedava gülmek, eğlenmek mutlu olmak, ağlamak üzülme, konuşmak, sır saklamak, iş yapmak, yemek yapmak, komşu ağırlamak.

0

hayatta bedava olan hiçbir şey yok bence ,çünkü hayatta yaptığımız aldığımız ve elde ettiğimiz bütün şeylerin bir karşılığı var.simdi şöyle ,mesela aldığımız nefes in bile bir sahibi var ve gün gelecek aldığımız her nefesin veya yediğimiz her lokmanin veya ağzımızdan çıkan her kelimenin hesabı bizden sorulacak.demek ki hayatta hiçbir şey karşılıksız değil aslında.herseyin bir karşılığı var.