0

yani sevgi dolu bir dünya için bence çok şey yapmak gerekir. insanlar her zaman olgun düşünse yalan söylemesi hep iyilik olsa çok güzel olur ama rabbim işte hep iyilik olmasını istemedi yani istemedi derken şöyle söyleyeyim. hani rabbim sonuçta insanlardan önce melekleri yarattı. sonuçta şeytanda bir melektir. bu dünyada imtihan dünyası olduğu için iyilik ve kötülük var. hani rabbim şeytana demiş ki; ben seni yarattım şeytan olarak benim var ettigim kullarıma bakalım vesvese vererek iyiliğimi yapacaklar, yoksa sana uyup kötülük mü yapacaklar demis. insanlarda genellikle şeytana çok uyduğu için kötülük daha ağır basıyor. ondan dolayı işte hepimiz iyi olamıyoruz maalesef yani sevgi dolu dünyamız olması için çevremizi temiz tutmamız lazım, her zaman dürüst bir şekilde dobra dobra konuşmak lazım ,sevip ,saymak lazım, eğer durumumuz varsa yardım etmemiz lazım fakirlere gerçi ben kendim de fakirim ama benden daha fakirlerde vardır eminim ki; rabbim yar ve yardımcıları olsun inşallah yani saygılı olabiliriz ,birbirimizi sevebiliriz, hoşgörüyle yaklaşabiliriz. dünyada adaletin olmasını biz sağlayamıyoruz zaten adalet yok bu dünyada ya dediğim gibi bu gibi şeyler anca dünyamızı sevgi dolu yapabilir ama işte her insanda bizlerin düşündüğü gibi maalesef düşünmez. çünkü dediğim gibi üste de belirttim her insan iyi olamıyor maalesef ne yazık ki.

0

sevgi dolu bir dünya için öncelikle saygı cok onemli karşımızdaki insanlara saygı duyalim ki saygı ve sevgi görelim kimse kimseyi tabiki sevmek zorunda değil ama sevmese bile saygı duysa yaşama şekline kararlarına , duygularına ve düşüncelerine eminim daha güzel ve sevgi dolu hir bir dünya yaşıyor olabiliriz. çünkü bana göre bizim toplumca bir saygı duyma problemimiz var empati kurup karşımızdaki yerine koymuyoruz kendimizi bazi kisiler zaten benim dediğim kesin doğru kafa yapısından hiç kurtulamiyor. insanların kendilerini törpülemesi gerekli bu konularda.

0

tebessume,yardim severlige,anlayisa......

0

sevgi dolu bir dünya için dünyayımızı korumalıyız yerlere çöp atmalıyız gezegenimize saygılı ve sevgili olmalıyız insanları sevmeliyiz dostla bağış’a önem vermeliyiz savaştan uzak durmalıyız savaş kime ne katmış ki daha güzel bir dünya çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirastır

0

sevgi dolu bir dünya için iyilik yapmalıyız. sürekli ihtiyacı olanlara yardım etmeliyiz. tabii ki durumumuz varsa.. daha sonra merhametli vicdanlı olmalıyız, insanların halinden anlamalıyız, empati kurmayı bilmeliyiz, ikiyüzlü olmamalıyız çıkarlarımız için başkalarını saklamalıyız ve kendimiz mutlu olmak için başkalarını üzme meliyiz yani sevgi dolu bir dünya için bence bunları yeterli karşılıklı insanlarla anlayışı içinde olursak her insanın halinden anlarsak doğru dürüst olursak, insanlara iyiliği güzelliği öğretirsek, hayattaki iyilikleri ve güzellikleri görmelerini sağlayabilirsek, sevgi dolu bir dünya olur diye düşünüyorum kardeş gibi yaşamayı öğreniriz inşallah.