0

bir insana yanlış yapmak, dosta kazık atmak ve kendini beğenmişlik.

0

büyük konuşmayı hiç sevmiyorum hayatın bize ne getireceğini ne duruma gelip ne yapacağımız bazen belli olmuyor çünkü . ama yalan söylememeye özen gösteririm insanları kırmaktan çok korkarım . hırsızlık falan allah yaşatmasin o raddeye getirmesin hiç yapmadım yapmamda inşallah. onun dışındakiler hiç belli olmaz ama bence asla kelimesi yanlış . yapmam kesinlikle dediğimiz şeye birgün yaparız lafimizi yutmak zorunda kalırız.

0

asla yapmamamiz gereken seylerden birisi;bir cana kiymaktir,bunun hem ulkemiz de cezasi agir hemde ahirette cezasi agirdir.

0

ya elimden kaydı gitti tam soruma cevap diyordum cevabı göndere tıkladim. telefon dokunmatik diye artık sorumani inşallah bir şey demez. bu hayatta asla yapmam dediğim şey. eşimi hiçbir şekilde aldatmam eşime her zaman sadık kalırım ve ölene kadar da severim, ailemi hiç kimseye karşı asla ve asla ezdirmem ve ezemez de ve harama el uzatmam, kimsenin hakkına girmem ,kimsenin günahını almam ,kimsenin namusuna laf etmem, kimseye yargılamam çünkü bu yargılamak bana düşmez sadece rabbim yargılayabilir. bizler de allah'ın bir kuluyuz allah'tan başka kimse yargılayamaz.! yalan söylemem her zaman dürüst oldum dobra dobra konuşurum, kimseye iftira atmam dediğim gibi şu anda aklımda bunlar var. gerçekten de bunları yapmam yani 24 yaşına kadar yapmadıysan 24 yaşından sonra asla yapmam.

0

sen kendin sorduğun soruya cevap vermişsin demişsin ki bir erkek için asla ailemi karşıma almak o lafı bir kere ben de söyledim ve ben eşim için ailemi karşıma aldım ve iyikide almışım benim artık ailem eşimi gerçekten de çok seviyor iyi ki doğumlu evlenmişsin diyor her neyse senin sorduğun cevabı geçeyim şimdi

0

asla yapmam denilen şeyler kişiden kişiye değişen şeylerdir. mesela ben asla yapmam dediğim bir şey; bir erkek için asla ailemi arkamı almam ailemi yarı yolda bırakıp da elin oğlu için hayatımı kurmaya çalışmam.. daha sonra insan içinde sakız çiğneyip patlatmam bu da benim asla yapmam dediğim şeylerdendir.. daha sonra bir insanı mutlu etmek için veya kendi mutlu olmak için o insana yalan söylemem ve onun hayalleri ile oynamam kimsenin umudunu kırmam ve aile ve asla saygısızlık yapmam her zaman saygılı bir evlat olmak için çabalarım.