0

subliminal mesajlar anlam olarak bilinç altı mesajlar olarak geçmektedir. aslında hayatımızın her yerinde böyle mesajlarla karşı karşıya kalıyoruz. yapılan reklam ve marketing sistemlerinin hepsi tamamen bilinç altı mesajlarına dayalıdır. bilinç altı mesajları gördüğümüz birşeyi dikkatsiz bir şekilde bize yansıtır, fakat o ufak ayrıntı o kadar çok tekrar edilir ki bir süre sonra bizim beynimizin bir bölümünde yer etmeye başlar. görsel ve işitsel olarak ikiye ayrılır bunlar. bu mesajlar beynimizin bir yerinde öylesine yer etmektedir ki emin olun hiç farkına bile varmadan, etkisi altına giriyorsunuz bu mesajların. özellikle reklam panoları ve simgelerine dikkat edin büyük markaların, mutlaka bir yerinde subliminal bir mesaja denk geleceksinizdir. subliminal mesajların esas amacı insanları nasıl daha büyük etki altına alabiliriz ? bu soru ile yola çıkarak git gide tehlikeli bir hal alarak büyümektedir. subliminal mesajları günümüzde yaygın olarak kullananlar sadece büyük markalar değildir. bir çok gizli örgütte bu mesajları kullanarak kendi çevresine, sadece örgüt içinde ki insanların anlayabileceği mesajlar yollamaktadırlar. üstelik bunu herkesin gözüne soka soka yapmaktadırlar. ırakta amerikan askerlerince de kullanılmıştır bu bilinç altı mesajları.

0

subliminal mesajlar hayatın her köşesinde karşımıza çıkabiliyor ve genellikle bu mesajları kolaylıkla anlayamıyoruz. izlediğimiz bir dizide ,reklam filmlerinde ya da şarkılarını çokça subliminal mesajlar kullanılıyor. subliminal mesajlar direkt olarak bilinçaltımıza işleyen mesajlardır. görmüş olduğumuz bir şey de gizlice değişik yerlere fazla fark edilmeyecek şekillerde yerleştirilir bu yüzden insan beyninin kolaylıkla algılayamayacağı türde şeylerdir.bu tür mesajlara anlayabilmek için aşırı derece dikkatli ve algıları açık bir şekilde olaylara bakmış olmamız gerekir.genellikle de gün içerisinde yaşamış olduğunuz bir çok olayda karşılaşırız ancak dikkat etmediğimiz için bu mesajlardan etkilenip etkilenmediğimizi de kesinlikle kolaylıkla idrar edemeyiz.
günümüzde çocukların izlemiş olduğu çizgi filmlerdeki subliminal mesajlar yerleştiriliyor ve çocukların algıları yönlendirilmeye çalışılıyor. genellikle de insanları kötü yönde etkileyen mesajlar ya da bir olayı bir markayı insanların beynine aşılamaya çalışan türde mesajlar veriliyor. o yüzden karşılaşmış olduğum subliminal mesajlar illaki bugüne kadar olmuştur. ama hayatımda bana nasıl etki ettiklerini inanın çok fazla bilemiyorum. bence subliminal mesajlar sayesinde bir olaya bakış açım değişmiş olabilir.